venijn van balkbrug zit in de slotfase

  Tekst: Willem Lampe

  Dat lukte zonder noemenswaardige moeite. Op de Molenesch waren de polderbewoners al heer en meester (1-5), waarna de thuiswedstrijd een formaliteit was (11-1). Runherd maakte de switch naar Balkbrug en stuitte opnieuw op de ploeg uit de Noordoostpolder, die na vijf duels nog geen puntje verzameld hadden. “RKO is geen verkeerde ploeg, die horen niet onderaan te staan. Dat keerpunt gaat echt wel komen”, weet Runherd zeker. Om er schielijk aan toe te voegen, “maar gelukkig niet tegen ons.”

  Op sportpark de Balk ging het lang gelijk op. Voor rust zet Lars Heldt de thuisploeg op voorsprong, door goed te reageren op voorbereidend werk van uitblinker Freek Haveman. Lang kan Balkbrug niet genieten van de voorsprong. Jurrian Schra egaliseert de openingstreffer. “In de rust heb ik aangegeven dat we hoger druk moesten zetten. Dat lukte. We kwamen meer in balbezit dan voor de thee en in de slotfase konden we het verschil maken.” 

  De 2-1 valt vanuit een standaardsituatie. Freek Haveman ontfermt zich over een vrije trap, even buiten het strafschopgebied. De middenvelder onderstreept zijn voorname rol in deze pot en mikt raak. RKO is geknakt en werpt de handdoek. In de slotfase mogen Patrick Bloemberg en Lars Heldt het scorebord voorzien van de cijfers 4-1. Geflatteerd, dik betaald, het zal wel, het is Runherd worst. Hij kan met een gerust hart richting Ruinen, waar de volgende horde wacht. “We hebben al aardig wat punten te pakken en kunnen vrijuit voetballen”, beseft Runherd.

  Stand 4E: Steenwijkerwold 5-13, De Blesse 6-13, Oldeholtpade 6-12, Pesse 4-10, Ruinen 5-10 (+8), Oranje Zwart 5-10 (+3), Balkbrug 6-10, VENO 5-9, Old Forward 5-6 (+5), Steenwijk 5-6 (-4), Wacker 6-6, Kraggenburg 6-3 (-18), BEW 6-3 (-19) en RKO 6-0.

  Meer foto's

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.