Home / vecht wordt nog aantrekkelijker om te varen en te spelen

vecht wordt nog aantrekkelijker om te varen en te spelen

In beide projecten werken veel recreatiebedrijven samen en maken daarvoor nieuwe arrangementen. De ondernemers hebben hiervoor een financiële bijdrage gekregen vanuit het Europese LEADER-programma voor plattelandspontwikkeling.

LEADER is een Europees subsidieprogramma dat tot en met 2020 van kracht is. LEADER wil ideeën van onderop, dus van bewoners, ondernemers en organisaties, helpen realiseren. Projecten moeten wel bijdragen aan de doelen die LEADER belangrijk vindt voor het gebied: kansen voor jongeren, versterken vrijetijdseconomie, kansen voor streekproducten en bewustwording over waterbeheer.

LEADER Noord Overijssel werkt binnen de gemeenten Steenwijkerland, Zwartewaterland, Staphorst, Dalfsen, Ommen, Hardenberg en in het buitengebied van Zwolle en Kampen. Het waterschap Drents Overijsselse Delta is ook betrokken.In de maand oktober kunnen er weer subsidies worden aangevraagd. Maar ook in 2018 zijn er mogelijkheden om van de regeling gebruik te maken.

Heeft u ideeën voor een project of wilt u meer weten over het LEADER programma, neem dan contact op met de LEADER-coördinator Noord Overijssel. De coördinator is Jan Boxum, telefoon: 06 13517347 of mail: jan.boxum@steenwijkerland.nl. Kijk hier voor meer informatie.

Lees ook

Inloopspreekuur OV in de Overkant

DALFSEN – Nu het reizen met het openbaar vervoer niet alleen meer voor noodzakelijke reizen …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.