usv laat het liggen bij hodo 2 2

  Op bezoek bij rode lantaarn HODO verkeerde de ploeg vrijwel de hele eerste helft in een soort van slaaproes. Steeds te laat. Slap in de duels. Nooit bij de les. Nul kansen. Eigenlijk lukte helemaal niks.

  HODO, ooit een topclub in het amateurvoetbal, maar intussen ver weggezakt, rook kansen en compenseerde het gebrek aan klasse en routine met veel energie. In de 40e minuut kreeg de thuisclub loon naar werken. De manier waarop was kenmerkend voor het spelbeeld. USV gaf maar weer eens een vrije trap cadeau. De inzet werd nog gesmoord door de muur, maar Stefan Kikkert heroverde heel eenvoudig de bal en schoot strak raak.

  Kennelijk was er in de rust een luide wake-up call in de kleedkamer van USV. Ineens flitste USV wel. Een minuut na rust was het al raak na een gesmeerde aanval. Frank Kuiper schoot de voorzet van Ron Meijerink met behulp van een HODO been langs de betrouwbare doelman Marcel Pol (1-1). USV bleef daarna de bovenliggende partij. Doelman Pol had een geweldige reflex op een kopbal van Rick Timmerman en stond ook bij een inzet van Sander Schaeffer op de goede plaats. In de 65e minuut zag USV het nieuwe elan dan toch beloond met een voorsprong. Sander Schaeffer deed het voorwerk en Rick Timmerman maakte laag en secuur af in de verre hoek (1-2).

  Met een grotere zege binnen handbereik dutte USV alsnog weer in. HODO profiteerde maar wat graag. En weer uit een veel te makkelijk weggeven vrije trap. Doelman Martijn Scheper kwam wel, kwam niet. De kopbal werd nog gepareerd, maar in de nastoot drukte Patrick Timmerman de bal over de lijn (2-2).

  In de slotfase kon het alle kanten op. Met de klok op 90 had Niek Hamers nog een unieke kans om de wedstrijd toch in USV voordeel te beslissen. Vrij voor Pol raakte hij het zijnet aan de verkeerde kant van de paal. Zo verzuimde USV een brug te slaan naar de middenmoot in 3D.

  Zondag staat het dorpsduel tegen de ongeslagen en imponerende koploper s.v, Dalfsen op het programma. USV zal dan vanaf het begin klaarwakker moeten zijn. Anders is de droom snel voorbij. Aanvang 14.00 uur op sportpark Hulsterlanden.

  Foto: Peter Meijerink

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.