Home / uit hei en dennen herfst

uit hei en dennen herfst

Was het leven ieder seizoen maar zo eenvoudig. Mijn dochter nam voor mijn verjaardag al een verrukkelijk lang wollen vest en warme bedsokjes mee en van Gerrit krijg ik een wintermantel, die we samen gaan uitzoeken. Mantels zijn op deze leeftijd niet erg aan mode onderhevig. Oud zijn geeft ook rust hoor. Vijf jaar geleden tobde ik nog met hoge hakken, die me enorme pijn bezorgden. Zo maar, van de ene op de andere dag zei mijn linker voet “je moet het zelf weten, maar ik ga je pijn doen vanaf 3cm. hak hoogte”. Daar heb ik uiteraard flink tegen geprotesteerd, kom nou, wie is er hier de baas? Dus strompelde ik nog lang en smartelijk door gene straten. Soms moest ik plaatsnemen op de stoeprand om daar schreiend bij te komen. Het is een zenuwpijn, die lang aanhoudt. Nu ben ik dus mijn schaamte voorbij en loop ik nog net niet op beveterde molières.

Een nieuwe winterjas, ja, mantel klinkt veel chiquer maar is dus FOUT hè. De adel zegt jas, zoals ze ook geen toilet hebben maar een plee of plù. Ik had ooit een vage kennis (uit Harderwijk, dus hij kon er niets aan doen) die zijn gang naar het toilet meldde met “Ik ga even doen wat de kippen niet kunnen”. Pas veel later begreep ik wat hij dan ging doen. Het had toch ook kunnen betekenen dat hij ergens een snufje wiet wilde pakken. Maar dat was in de jaren ‘70 van de vorige eeuw nog geen usance. En zeker niet in Harderwijk, waar op zondag nog geen restaurant open was. De jongens en meisjes liepen daar op zaterdagavond in tegengestelde richtingen het grauwe centrum door. Als je lang genoeg liep botste je wel tegen iemand op die je kon bekoren. Wat je daarna kon doen? Ik heb me dat vaak afgevraagd, nette meisjes en jongens doen dat niet hè.

Ik dwaal af van het onderwerp, wat heeft de herfst lang gewacht hè, vorige week wandelde ik nog ‘met zonder jas’ door het Laarbos met mijn kleinkinderen. Heimwee…

Antoinette

Lees ook

Danique Noordman speelt de komende drie jaar bij PEC Zwolle

DALFSEN – Voetbalster Danique Noordman (17) uit Dalfsen speelt de komende drie seizoenen voor PEC …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.