Home / uit hei en dennen anne faber

uit hei en dennen anne faber

We leefden allemaal mee met de sportieve, vrolijke jonge vrouw met nog een heel leven voor zich. Na een verregende nacht wordt de hoop op een ongeschonden Anne al kleiner. En dan gaat iedere ouder zich inleven. Wat zouden wij doen in deze moordende onzekerheid. Ineens is Nederland helemaal niet zo klein en overzichtelijk. Haar fiets, jas en telefoon worden uit een vijver gevist, maar geen Anne. Ik wilde er niet aan. Deze moedige sterke vrouw kon voor zich zelf opkomen, die liet niet met zich sollen. Misschien had ze alles voorbereid om een tijdje van de radar te verdwijnen. Lekker een paar dagen met een stel vriendinnen naar Parijs of Rome en vandaar een vrolijke kaart met groet sturen naar vriend en ouders. “Die gekke Anne, maakt ze ons zo ongerust. We hadden beter moeten weten, zo is ze nu eenmaal. Maar als ze weer thuis is gaan we wel even flink te keer, al die onrust terwijl zij zich verkneukelde tijdens een heavy metal feest en een sprong in een fontein”.

Het liep zo heel anders. Anne werd na dertien dagen dood gevonden op een groot bosterrein bij Zeewolde. Ver weg van haar oorspronkelijke route. De dader had in het verleden straatroof, inbraken en verkrachtingen op z’n kerfstok. Daarvoor had hij een straf van 10 jaar. Nu was hij met een soort proefverlof, om te resocialiseren. Daarna mag hij na een aantal jaren terug in de maatschappij. TBS verpleging weigerde de dader destijds en is moeilijk af te dwingen.

In feite had deze dader nooit vrij mogen komen. Nu pleegde hij een moord op de volkomen onschuldige Anne Faber, die nog een lang gelukkig leven voor zich had. Ouders, partner, familie en vrienden moeten nu zonder hun Anne verder.

Ik denk aan de onmetelijke angst die Anne moet hebben gehad. We weten niet wat zijn beweegredenen waren om haar te doden. Hij ontnam niet alleen haar leven, maar ook een deel van de levens van achtergeblevenen. Hun leven zal nooit meer hetzelfde zijn.

Antoinette

Lees ook

Nieuw in Ommen: ontmoetingscentrum voor mensen met (lichte) geheugenproblemen

OMMEN – Op maandag 7 februari vindt de opening plaats van een nieuw ontmoetingscentrum in …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.