trottoir bosmansweg in nieuwleusen officieel in gebruik genomen

  Plaatselijk belang Nieuwleusen heeft zich, in de persoon van Peter Lier, geruime tijd ingezet voor de aanleg van een trottoir langs de Bosmansweg, tussen het Westeinde en Westerveen. Dit gedeelte van de Bosmansweg wordt veel gebruikt door wandelaars, maar die waren genoodzaakt om op de rijbaan lopen. Dit bracht verkeersonveilige situaties met zich mee. De gemeente Dalfsen heeft daarom, na goed overleg met bewoners en Plaatselijk Belang Nieuwleusen, besloten om aan de oostzijde van de Bosmansweg een trottoir te realiseren. De werkzaamheden zijn inmiddels afgerond.

  Predicaat ‘Goud’
  Wat het trottoir extra bijzonder maakt is dat enerzijds gebruik is gemaakt van ecoton tegels (gerecycled toeslagmateriaal in beton). Tevens is er gebruik gemaakt van speciaal (voeg)zand. Dit dansand is uitermate geschikt voor het invoegen van de tegel en vermindert de kans op onkruid aanzienlijk. De gemeente Dalfsen heeft mede door het gebruik van dansand al jaren het predicaat ‘Goud’ voor het duurzaam beheer van de openbare ruimte. Langs het trottoir worden dit najaar nog zes lindes geplant. Om opdrukken van tegels door wortels te voorkomen is speciale bomengrond aangebracht op de plekken waar de bomen komen.

  Samenwerkende partijen
  Wethouder Van Leeuwen is blij met de komst van het nieuwe trottoir: “De goede samenwerking met BAM en onderaannemer Boerman heeft niet alleen geleid tot een mooie stoep, maar ook tot een veiligere situatie voor voetgangers. Daarnaast vind ik het extra mooi dat de werkzaamheden door plaatselijke bedrijven zijn gerealiseerd”. Van Leeuwen wil nog meer mensen bedanken “de provincie Overijssel was ook een belangrijke partij, omdat het trottoir gedeeltelijk op hun grond ligt en aansluit op het provinciale fietspad. Ook de aanwonenden worden bedankt voor hun meewerkende opstelling gedurende de voorbereiding en uitvoering van het project”.

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.