Home / topatletiek bij clubkampioenschappen aco

topatletiek bij clubkampioenschappen aco

Podium estafette 4 x400m :
1e : ACOVanElderen met de wisselbeker.
2e : Atletics , Nijverdal
3e : AV Spurt ‘88 uit Hardenberg

Atletics Nijverdal, AV Salland uit Raalte en AV Twenterand uit Vriezenveen waren naast de organiserende club van de partij. In totaal bestreden 217 atleten, van jong tot oud, elkaar op hun 3000 of 5000 meter of op de technische 6-kamp. Deze 6-kamp bestaat uit twee loopnummers (sprint en middellang), twee springnummers (ver- en hoogspringen) en twee werpnummers (speerwerpen en kogelstoten).
De prestaties van de 57 vertegenwoordigers van ACO waren van een hoog niveau, met 71 persoonlijke verbeteringen. Daarnaast werden er vijf clubrecords neergezet.

De clubkampioenen van ACO, pupillen: Wessel Koekkoek, Nout Meijer, Thies Koekkoek, Jip Seinen (met een clubrecord op zijn 600 meter in 2.23.7 minuten), Janneke Meinen, Wiep Seinen, Nora Boer (met een evenaring van het clubrecord op de 600 meter in 2.25.9 minuten), Yinthe Buitenkamp en Emma Duval, die een clubrecord neerzette op de 40 meter sprint in 7.0 seconden.

Junioren: Jari Kouwen (clubrecord kogelstoten naar 11.16 meter), Ingmar Bouwman, Ruben Hoekman, Rik Michiel Meinen, Tessa Zielman, Amerins Ypma en Esra Nijzing.

Senioren/Masters: Tim van der Monde, Hilco Huisjes (met een clubrecord op de 3000 meter in 9.45.6 minuten), Jan Eikelboom, Yvonne Meijer, Marieke ten Brinke, Danny Koppelman, Nick Marsman (winnaar op de 5000 meter in een rappe 15.02.3 minuten), Ilona Hogenkamp en Aline Kootstra, die het clubrecord op de 3000 meter bijstelde naar 10.26.0 minuten.

Aan het eind van de wedstrijddag was er een estafette 4 x 400 meter. Het team van ACO van Elderen (zie foto) pakte het goud in een supertijd van 4.14.6 minuten.

Mede door de hulp van 50 vrijwilligers/juryleden was de wedstrijddag een sportieve topdag!

Lees ook

Evelien fietst in zes weken langs 75 IPSO inloophuizen

Op 30 juni aanstaande bezoekt zij het Vechtgenotenhuis OMMEN – Op woensdag 30 juni om …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.