Home / tijdelijke verkeersmaatregelen in nieuwleusen

tijdelijke verkeersmaatregelen in nieuwleusen

De maatregelen gelden gedurende de bouwfase in het middengebied. “Alle maatregelen zijn uitgevoerd naar aanleiding van meldingen over de verkeersonveiligheid en eigen waarnemingen daarna ter plaatse” aldus wethouder Van Leeuwen.

Van Leeuwen vervolgt: “Ook worden er snelheidsdisplays geplaatst om het gemotoriseerd verkeer bewust te maken van hun snelheid in een 30 km zone. Op de Kon. Julianalaan wordt, ter hoogte van het fietspad naar de Tweemaster en de Driehoek, een stip op het wegdek aangebracht als attentiemarkering.” Op dit punt is relatief veel kruisend verkeer tussen de fietsers en gemotoriseerd verkeer, wat tot gevaarlijke situaties kan leiden. Afgelopen week heeft de gemeente de belijning langs de fietsstroken op de Julianalaan, ter hoogte van de parkeerplaats bij De Schakel, gedeeltelijk opnieuw aangebracht.

Weggedrag verkeersdeelnemers
Niet alleen deze maatregelen, maar ook het weggedrag van verkeersdeelnemers, is van invloed op de verkeersveiligheid van de kwetsbare verkeersdeelnemers tijdens de bouw van de Spil in Nieuwleusen. De gemeente houdt de verkeerssituatie de komende periode nauwlettend in de gaten en zal waar nodig in overleg met de uitvoerder, scholen, inwoners en politie opnieuw actie ondernemen als verkeersonveilige situaties zich voordoen.

De verkeerssituatie op het kruispunt Kon. Julianalaan en Pr. Beatrixlaan is de laatste maanden gewijzigd. Door de bouw van De Spil is het fietspad langs de voormalige Rabobank verwijderd en zijn er omleidingsroutes voor de fietsers gemaakt. Tevens is het parkeren bij het voormalige Rabobank gebouw aan de Pr. Beatrixlaan niet meer mogelijk. Dit gebeurt nu bij De Schakel.

Lees ook

Inloopspreekuur D66

OMMEN – Op maandag 25 oktober houdt D66 Ommen weer een inloopspreekuur in de Carrousel, …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.