spanning en spektakel bij provinciaal koersbaltoernooi in dalfsen

  Een prominente plaats was ingeruimd voor de twee wethouders van de gemeente Dalfsen, Ruud van Leeuwen en Jan Uitslag. Van Leeuwen had ’s morgens al de eerste bal op de juiste wijze gekoerst en Uitslag riep bij de prijsuitreiking Dalfsen uit als het mekka van het koersbal. Hij ging zelfs zo ver dat hij aangaf volgend jaar mee te willen doen met een team van de gemeente. Beide wethouders onderschreven de stelling dat koersbal bij uitstek een welzijnsactiviteit is.

  Bij koersbal komen beweging, concentratie, sociaal contact gecombineerd met een wedstrijdelement voor gezond ouder worden om langer zelfstandig thuis te blijven wonen, samen. Een uitgelezen kans voor welzijnsorganisaties die zich inzetten voor jong en oud om koersbal te promoten. Krijn van Houten, één van de grondleggers van het toernooi in 1993 had dit dinsdagavond al gedaan in het programma Overijssel vandaag.

  Statistieken
  Het jongste team dat deelnam kwam uit Zwolle met een gemiddelde leeftijd van 34,5 jaar. De jongste was 29 jaar. Het oudste team kwam uit Bathmen met een gemiddelde leeftijd van 84,4 jaar en de oudste deelnemer was 96 jaar. De gemiddelde leeftijd van de ruim 300 koersballers was 76,6 jaar.

  Wethouder Uitslag had waardering voor de goede organisatie van dit toernooi in Trefkoele+. Alle spelers kregen voor deze 25e editie een pen als aandenken en voor elk team was er een spelregelboekje en een jubileumboekje van 25 jaar koersbal in Overijssel. Voor het team dat het laatste was geëindigd was een aanmoedigingsbeker beschikbaar.

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.