samenwerking jeugd dalfsen voorzitter ozc vertelt verhaal van ommen

  Willem nam de aanwezigen mee in het traject dat zij een jaar geleden doorliepen en leidde tot de huidige samengang van de jeugdafdelingen van de voetbalvereningingen in Ommen; OVC en OZC. De parallel en vergelijking met ASC’62 en SV Dalfsen kan haast niet treffender. Een zaterdagclub en een zondagclub, waarbij de zaterdagclub iets groter is en het vrouwenvoetbal een prominente plek in die vereniging vervult.

  ASC ’62 en SV Dalfsen
  ‘Regel alles op weg naar één jeugdafdeling’

  ,,Regel het, anders komt de emotie erbij kijken.” Dat is het belangrijkste advies van voorzitter Willem van Wijngaarden van OZC uit Ommen aan het adres van ASC’62 en SV Dalfsen om ook hun jeugdafdelingen samen te laten gaan.
  Van Wijngaarden is één van de architecten van de onlangs gestarte samenwerking tussen de jeugdafdelingen van ‘zijn’ club en zondagvereniging OVC’21 uit Ommen. Donderdagavond was hij op sportpark Gerner te gast om de Dalfsenaren van advies te voorzien. Daar zitten beide voetbalclubs nog in de beginfase van het traject dat moet leiden tot één jeugdafdeling.
  Van de verdeling van de financiën en de gang van zaken rond sponsoren tot aan het gebruik van de kantines en de doorstroming van jonge voetballers richting de senioren, alles moet geregeld worden. Voor zover ze het nog niet wisten maakte de OZC-voorzitter de verzamelde werkgroepleden duidelijk dat ze nog een flinke puzzel te leggen hebben. De meeste emotie zit natuurlijk bij de naam, het logo en de kleuren van de tenues. Mijn advies aan die werkgroepen is om daar niet mee te gaan buurten. Iedereen vindt daar wat van, dus ga dat niet in de supermarkt bespreken.”

  Hoewel hij van een succesvolle integratie in Ommen sprak, was de OZC-voorzitter niet te beroerd om zijn eigen misrekeningen daarin ten sprake te brengen. ,,Ik heb het belang van communicatie onderschat. We hadden vooral in de beginperiode wat meer openheid moeten geven, want op een gegeven moment gaat het langs de lijn van ‘Heb jij al wat gehoord?’ Persoonlijk dacht ik dat we niks naar buiten hoefden te brengen wanneer er geen nieuws was, maar de mensen worden toch graag op de hoogte gehouden. Ook wanneer er eigenlijk helemaal niks te melden is.”

   

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.