Home / pupillen asc62 trappen balletje met heren 1

pupillen asc62 trappen balletje met heren 1

“Bij de zes onderdelen staan twee spelers van Heren 1. De selectie van Heren 1 laat zien hoe het moet en geeft de jonge spelers uitleg. Mijn zoontje en twee neefjes doen ook mee en zij vinden het heel bijzonder om van de beste spelers de basisvaardigheden te leren”, zegt Marcel Schepers, trotse vader en oom en lid va de activiteitencommissie.

“Ze zien de fijne kneepjes en de tactiek die toegepast wordt. En wat nog belangrijker is: Zo’n clinic verbindt! Samen met teamgenoten sporten is zoveel leuker. De kinderen leren elkaar kennen en de spelers van het ‘hoogst haalbare’ van dezelfde sportclub. Ook de ouders hebben contact met elkaar langs de lijn, je leert nieuwe mensen kennen. Je bent gezond bezig én hebt contact met de anderen. Daarom is ‘teamsport’ van belang.”

De clinic ging van start om 18.00 uur en de kinderen rouleerden over de zes onderdelen: samenspel, 1 tegen 1, passen en trappen, scoren en mikken, kappen en draaien en balbeheersing. Ook kinderen die nog niet in een team meespelen maar wel bij de kabouters voetballen mochten meedoen. De voetbalclinic duurde tot ongeveer tot 19.30 uur en werd afgesloten met de Penaltybokaal 2017. De leiders van de F, E, D en C -teams hadden vooraf geregeld wie mee mocht doen en de penalty’s zou nemen. En deze spelers moesten zich bewijzen want een keeper van het eerste verdedigde het doel. 

De wisselbeker, waarop de namen staan van de penaltybokaalwinnaars vanaf 2002, krijgt bij de winnaars thuis een ereplekje. De winnaars zijn:
Mini mini – Yinthe Pruim
Mini maxi – Marijke Schippers
F-pupillen – Thijn Rorije
E-pupillen – Dilan Kelder
D-pupillen – Koen Ottens
C-pupillen – Pim Jansen

Voor meer foto’s – zie www.asc62.nl

Lees ook

Gemeente Dalfsen digitaal in gesprek met boeren

DALFSEN – De gemeente Dalfsen sprak door de jaren heen met verschillende groepen inwoners, ondernemers, …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.