pappe buitenhuis wijst vv marienberg de weg

  Je hoort ons niet klagen, ondanks de herfstige weersomstandigheden brak boven het Westerpark gewoon de zon door op een koude en regenachtige zaterdagmiddag.

  “Trainer Niels van ’t Hoog moest andermaal puzzelen met zijn opstelling. Vijf spelers namen noodgedwongen plek in de lappenmand.  Zo posteerde de oefenmeester aan de beide kanten van de verdediging twee debutanten in de basis. Links stond Roy Botter en rechts mocht Hendri Hofsink het opnemen tegen de absolute plaaggeest van Drienerlo, luisterend naar de naam van Gabi Maduro. Maar je kunt beide heren wel om een boodschap sturen. Hoe vaak hebben wij Roy Botter in zijn jeugdjaren niet wakker moeten maken, maar afgelopen zaterdag was hij uitgeslapen.

  Van hetzelfde laken een pak gold dat voor de rechterkant. Net droog achter de oren maar Hendri Hofsink speelde een dijk van een wedstrijd. Dat was echt wel de winst van het foeilelijke duel tegen de studenten van Drienerlo. Voetballend haalde de wedstrijd net een mager zesje, als je het afrondde naar boven.Toch was het in de eerste helft wachten op de openingstreffer van de thuisploeg. Drienerlo deelde speldenprikken uit maar het kon de achterhoede of Jelle Brinks niet verontrusten. André Plaggenmarsch schoot al eens op de lat en in de rebound had Tom de Lange de uitgelezen mogelijkheid om de 1-0 op het scorebord te brengen.

  Toen iedereen al dacht aan warme koffie, of iets sterkers, schoot Drienerlo op slag van rust de 0-1 binnen. Misschien wel een beetje tegen de verhoudingen in, maar ja……Voetbal is vaak geen hogere wiskunde.Na de onderbreking stuurde van ’t Hoog dezelfde 11 de witte kalklijnen binnen! Veel gebeurde er niet, de wedstrijd kabbelde een beetje voort en verrek… de boer had eindelijk de mais gekneusd. Van die dingen duzz, het begon zachtjes te motregenen….. Het miezerige beeld paste precies bij de wedstrijd.

  Totdat Niels van ’t Hoog een belangrijke wissel doorvoerde. Niek Noeverman mocht naar de kant en comeback kid Ruud Buitenhuis maakte zijn (r)entree. Vorig jaar stopte hij nog bij het eerste elftal, met pijn in het hart maar hij koos voor zijn gezin. Een verstandige en nog steeds een logische keuze maar wat was het lekker dat hij de bank deze middag 55 minuten warm wilde houden. Er kwam wat branie, wat ‘vroeger’ terug in het veld. Niels wist dat hij hard kon schieten, maar zo hard daar moest onze enthousiaste oefenmeester nog achterkomen. Wat ik oe brom. Door het inbrengen van Buitenhuis verhuisde Zweers naar het middenveld. Het legde Mariënberg geen windeieren. Er kwam meer druk op de achterwaartsen van Drienerlo. Rond de 75e minuut draaide de Westerparkbewoners het duel 360 graden om.

  Eerst was daar de vrije trap. Ruim dertig meter voor de goal. Wie anders dan Ruudje Buitenhuis ging er achter staan. Zijn schot was zo zwanger van effect, niet te geloven. Hij peerde ‘m richting de arme doelman van onze gasten. Gedragen door de wind kreeg de derbystar zo’n vaart mee dat die ene hand van de keeper geen enkele schijn van kans had. Het leder vloog van links naar rechts in de winkelhaak, 1-1. Buitenhuis was terug en hoe…..!! Machtig mooi, wat een wapen hebben wij dit seizoen achter de hand, wat ik oe brom! Nog geen minuut later wist Drienerlo het helemaal niet meer waar ze het zoeken moesten. Een cornerbal van Rolf Hofsink vond het hoofd van André Plaggenmarsch. Hij kopte tegendraads en hangend als een standbeeld in de lucht de bevrijdende 2-1 tegen het bollende net.Verdiend? Ik weet het niet, maar lekker boeiend.

  Na 95 minuten vond de goed leidende heer van Leeuwen uit Heerde het welletjes en floot hij voor het einde. Geen beste wedstrijd, maar niemand die daar om maalde. Mariënberg won en klimt langzaam naar de subtop. Lekker toch! 

  Opstelling: Jelle Brinks, Patrick Drenthen, Michael Zweers, Roy Botter, Hendri Hofsink, Niek Noeverman (55. Ruud Buitenhuis), Rolf Hofsink (88. Ryan Buitenhuis), Dani v/d Veen, Tom de Lange (72. Daan Brinks), Erjan Lamberink, André Plaggenmarsch
  Man v/d Wedstrijd: Hendri Hofsink!”

  Meer foto's

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.