Home / paard en buitenleven verhuist en gaat verder als paard balkbrug

paard en buitenleven verhuist en gaat verder als paard balkbrug

In de afgelopen jaren is het paardenevenement uitgegroeid tot een concours van hoogstaand niveau. Het aantal inschrijvingen was altijd aanzienlijk en de ruiters vergeleken de kwaliteit zelfs met Jumping Amsterdam. Al enkele jaren is het evenement voor Evenementenhal, als eindverantwoordelijke en exploitant van Paard en Buitenleven, niet rendabel. De kosten voor het realiseren van een compleet concours met onder meer tribunes, paardenbakken en showprogramma wegen niet op tegen de inkomsten.

Evenementenhal ziet daarentegen de waarde van het evenement voor de regio, de ruiters en de paardenliefhebbers en is vandaar in gesprek gegaan met Stichting Paard. Er is gezamenlijk gekeken naar een mogelijkheid om het evenement rendabel weg te zetten, zodat deze niet hoeft te verdwijnen van de KNHS-agenda. Vanuit deze gesprekken is besloten om het concours voort te zetten in de Diamanthal in Balkburg en geef Evenementenhal het stokje door aan Stichting Paard. De locatie is volgens de organisatie zeer geschikt voor een concours en beschikt als manege over de benodigde faciliteiten.

Naast het concours blijft er ruimte voor bedrijven om zich te presenteren als standhouder. De beurs zal komen te vervallen, maar Stichting Paard wil in samenwerking met belangstellenden een zogenaamd ‘strodorp’ vormen waar deelnemers hun producten/diensten aan het publiek kunnen tonen.

Meer informatie: www.paardbalkbrug.nl

Lees ook

De Brigittakerk is weer open

OMMEN – Sinds afgelopen Pasen is de Brigittakerk weer open. Voorzichtig begonnen de vieringen met …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.