Home / ozc ziet hoogeveen laat langszij komen

ozc ziet hoogeveen laat langszij komen

Tom Simons, onthoudt deze naam, lijkt een glanzend debuut te voorzien van een gouden lijst, het enige dat hij vergeet is een weergaloze actie bekronen met de ultieme beloning, een doelpunt. Drie verdedigers voorbij geen probleem, maar die dekselse keeper is een brug te ver. Maar och, 2-1 en de cijfers 90 staan al een tijdje op de klok. Scheids, blaas maar af. De arbiter laat de tegenaanval echter lopen en met Guido ten Cate hebben de Drenten een even bonkige als gelouterde spits in de gelederen, die een rotstreek in gedachten heeft en OZC in rouw dompelt. Of rouw…, rouw…, zowel elftalleider Gerrit Makkinga als trainer Pascal Wetering hebben bij vlagen zitten genieten op de bank en kunnen leven met de remise. Voor rust wordt niet gescoord, daarna razendsnel.

De 0-1 van Brian Leepel wordt beantwoord door Jesse de Lange, die de bal in de winkelhaak streept. “Een juweel”, jubelde Makkinga. “De bal bleef in de hoek hangen”, valt Weteringe hem bij. Als Frank Jansen in de slotfase OZC op 2-1 brengt is, lijkt de winst binnen. Simons gaat maar weer eens op avontuur. “Een aanwinst”, schalt Weteringe de loftrompet. “Die hou ik er maar wat graag bij en pas 17 jaar hè, daar kunnen we nog veel plezier aan beleven.”

Het was de debutant zo gegund, een goaltje meepikken, maar het loopt anders, dankzij Ten Cate die diep in blessuretijd Hoogeveen naar een niet meer verwacht bonuspuntje schiet (2-2). “Op basis van de hele wedstrijd een terechte uitslag”, stelt Makkinga. “Vandaag ben ik trots op de jongens.”

Stand 3D: LTC 5-13, ZZVV 5-11, Hollandscheveld 4-9, Tonego 5-9, Hardenberg ’85 5-8, Lutten 5-7 (+2), BSVV 5-7 (-), OZC 5-7 (-2), Hoogeveen 5-6, FDS 5-5, SVN ’69 5-4 (-3), SCD ’84 5-4 (-7), Fit Boys 4-3 en SCN 5-1.

Lees ook

Collecte Amnesty International volledig online

14 t/m 20 maart 2021 DALFSEN – Gelijke rechten voor mannen en vrouwen, trouwen met …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.