ommen gaat testen met ondersteuningsvouchers

  Met deze werkwijze hoopt de gemeente wil de gemeente meer ondersteuning op maat bieden en bereiken dat inwoners en aanbieders meer gestimuleerd worden om ondersteuning af te bouwen. De ondersteuningsvouches kunnen worden gezien als een strippenkaart waarmee inwoners gedurende een bepaalde periode voor een bepaald aantal momenten ondersteuning krijgen.

  Een pakket vouchers geeft recht op tien behandelingen. Van de inwoner wordt geen eigen bijdrage gevraagd, men kan zelf bepalen wanneer men de ondersteuning wil gebruiken. De vouchers kunnen niet worden ingezet voor grotere behandeltrajecten maar alleen voor eenvoudige, aanvullende zorg.

  Inmiddels heeft een startbijeenkomst plaatsgevonden met zes betrokken zorgaanbieders die actief zijn in de gemeente Ommen en een vorm van individuele begeleiding bieden. Deze partijen zijn enthousiast en willen graag starten met de pilot. Het betreft De Baalderborg Groep, Carinova, Interakt, Saxenburgh Groep, K-vriendelijk en RIBW Groep.

  De zorgaanbieders hebben aangegeven mee te willen denken over de verdere vorm en inhoud van de proef. Er zal minimaal twee keer geëvalueerd worden. De ondersteuningsvouchers kunnen de gemeente een groot financieel voordeel opleveren, zo is de verwachting.

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.