Home / nieuwe toekomst voor residentie slingerdael

nieuwe toekomst voor residentie slingerdael

Voorgeschiedenis
In 2015 en 2016 is er al verschillende keren gecommuniceerd over het project. Diverse informatieavonden en inloopmomenten werden door de organisatie Samen Aangenaam Ouder Worden georganiseerd. Daarna werd het even stil. Inmiddels is er een nieuwe partij toegetreden. Estea, een specialist in het ontwikkelen van (zorg)vastgoed. Als initiatiefnemers zijn Estea en Samen Aangenaam Ouder Worden ervan overtuigd een mooi project neer te zetten. Inmiddels zijn de eerste stappen naar de realisatie hiervan gezet.

Over het project
De appartementengebouwen verrijzen aan de Middeleeuwen, zoals de nieuwe straat gaat heten. Naast huurwoningen in het midden- en hogere segment omvat het nieuwbouwplan acht halfvrijstaande koopwoningen. Hiermee denken de initiatiefnemers in te spelen op de vraag die in Dalfsen en omgeving bestaat naar dit soort woningen. “Het is een fantastisch project! In Dalfsen zijn de afgelopen jaren relatief weinig betaalbare appartementen gebouwd. Dit project voldoet volledig aan de vraag die er in Dalfsen is”, aldus Erik van den Brand, mede-eigenaar van Estea. “Kopers en huurders die in Slingerdael komen te wonen, wonen volledig zelfstandig en vrij. Wanneer het nodig is kunnen zij gebruik maken van allerhande aanvullende voorzieningen. Hier beslist de koper of huurder zelf over”. “Zolang mogelijk zelfstandig wonen, dat is natuurlijk de wens van een ieder”, vult Klaas Agricola aan. Voor hem is dit project een laatste klap op de vuurpijl in zijn carrière als wethouder bij de gemeente Dalfsen.

De organisatie Samen Aangenaam Ouder Worden biedt een servicepakket aan voor de bewoner met een zorgvraag. Met Slingerdael wordt voorzien in een grote behoefte. De kopers en huurders van een van deze appartementen beslist zelf of zij al dan niet gebruik willen maken van de aanvullende voorzieningen. Het bestemmingsplan is inmiddels vastgesteld en vanaf 16 oktober start de verkoop. De aannemer verwacht begin 2018 te kunnen starten met de bouw.

Uniek: vervoer van en naar de locatie
De initiatiefnemers denken verder dan alleen een mooi gebouw, goede faciliteiten en een prachtige locatie. Met name toekomstige bewoners staan centraal bij de realisatie van alle plannen. “Uiteraard hebben we ook gedacht aan het vervoer van en naar het centrum van Dalfsen. De besprekingen zijn gestart met de organisatie van ‘de Buurtbus’. Hierdoor kunnen kopers en huurders ook op het gebied van hun dagelijkse boodschappen zelf naar het centrum en de winkels. Hierdoor blijven de kopers en huurders zo lang mogelijk zelfstandig en ‘onder de mensen’, aldus Van den Brand.

Contact
Voor meer informatie over het project en de mogelijkheden kunnen geïnteresseerden contact opnemen met Jeanette Visscher Makelaars. Telefonisch bereikbaar via 0529-438777.

Lees ook

Programmavoorbereiding USV

NIEUWLEUSEN – Onder leiding van het nieuwe trainersduo Mathijs van Faassen en Theo van ’t …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.