matangi quartet brengt klassieke muziek naar stoomfabriek

  Het Matangi Strijkkwartet bestaat uit: Paula-Maria Majoor, viool, Daniel Torrico Menacho, viool, Karsten Kleijer, alt viool en Arno van der Vuurst, cello. Het Matangi Strijkkwartet heeft in de 18 jaar dat zij nu bestaan vele internationale prijzen gewonnen. Zij zijn vaste bespelers op podia voor kamermuziek in Nederland en ver daar buiten. Zij deden onder andere mee aan het Grachten Festival, de Robeco Zomerconcerten en het internationale Festival in Aix en Provence.

  Matangi heeft een breed repertoire, voornamelijk klassiek maar ze spelen ook jazzy-achtige muziek. Onlangs maakten zij een muzikale tournee met de cabaretier Youp van ’t Hek. Matangi is ook een regelmatige gast voor radio en televisie. Ze traden op in het programma van Paul Witteman, “Podium Witteman” en in VPRO programma “Vrije Geluiden”. Voor Challenge Records namen zij zo’n tiental CD’S op. Uiteraard te koop in De Stoomfabriek na het concert! In de programmaserie “De nieuwe Stradivarius” van AvroTros konden we in juli zien hoe Paula-Maria haar eigen Stradivarius viool maakte. Of ze die bij zich heeft in Dalfsen zal blijken.

  Scandinavia
  In De Stoomfabriek zal Matangi een muzikale reis naar het hoge noorden maken. Het programma Scandinavia heeft als vertrekpunt de twee componisten die de Finse klassieke muziek haar stem hebben gegeven: Sibelius en Rautavaara. Beiden vonden een inspiratiebron in het beroemde epos de “Kalevala”. Betoverd door het Noorse landschap schreef Grieg met zijn eerste strijkkwartet zijn grootste werk.

  Het concert begint om 15:00 uur. Vanaf 14:30 is er een inloop met een gratis Cup of Tea met wat lekkers en; een drankje na. Tickets zijn verkrijgbaar via www.theaterdestoomfabriek.nl of bij de Primera in Dalfsen.

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.