Home / marienberg verliest van beter oranje nassau

marienberg verliest van beter oranje nassau

Tekst: Alfred Dorgelo

Oranje Nassau was thuis op haar eigen sportpark Ossenkoppelerhoek in Almelo gewoon veel sterker dan elf hardwerkende gasten uit Mariënberg. Dat zou zelf Stevie Wonder nog hebben beaamd, waarvan akte!

Trainer Niels van ’t Hoog kreeg ’s morgens een teleurstelling te verwerken. Sterkhouder en aanvoerder Michael Zweers moest ziek, zwak en misselijk afhaken. Terwijl hij ’s middags liefdevol werd verzorgd door zuster Esmé en de vrolijke kleine trapten zijn elftalgenoten klokslag drie uur af in Almelo. Meteen werd de rolverdeling duidelijk. Mariënberg moest in de achteruit, het was veel tegengehouden maar daar had trouwens van ’t Hoog zijn basiself op aangepast. Zo mochten Tom de Lange en spits André Plaggenmarsch op de bank plaatsnemen en vulden Niek Noeverman en Daan Brinks de vrijgekomen plekken in.

Oranje Nassau heeft een goed voetballend elftal. Met veel spelers die over individuele kwaliteiten beschikken. Zo was ondermeer spits Patrick Ponsteen aardig op dreef. Knappe balbehandelingen wisselde hij voortdurend af met zuigende acties. Een speler die gogme combineert met flink wat aanvalsdrift.

Toch kwam Mariënberg verrassend en misschien tegen de verhoudingen in op voorsprong. Erjan Lamberink verschalkte na amper twintig minuten de doelman van de thuisclub. Misschien wel de zwakste schakel in het elftal van trainer Peter Bokma. Want ook verderop in het duel was hij niet altijd even gelukkig met spelhervattingen en liet hij zo af en toe de bal los. Bij de harde uithaal van Lamberink liet hij zich verschalken door een verraderlijke stuit op het kunstgrasveld. Niemand die daar trouwens om maalde bij de Westerparkbewoners. Het beste team hoeft niet altijd te winnen. Misschien waren wij vandaag wel IJsland was de stiekeme gedachte…..

Echter nam ON weer snel de regie in handen. Mariënberg werd met de rug tegen de muur gezet. Lang kon Mariënberg onder de druk van de Oranjehemden uitkomen. Het deelde zelfs nog een paar speldenprikken uit. Jammer genoeg werd slecht wegwerken Mariënberg vlak voor rust fataal. De terechte 1-1 gelijkmaker kwam voor de onderbrekeing op het scorebord.

Na de thee wilde ON vlug zaken op orde stellen. Jelle kon meteen aan de bak en moest enkele keren in actie komen. Een eendrachtige samenwerking met zwager Niek voorkwam zelfs de 2-1. Het was uitstel van executie. Oranje Nassau bleef de ene aanval na de andere afvuren op de zestien van Mariënberg. Het was wachten op doelpunten van de thuisploeg. En die vielen ook niet veel later. Na de 3-1 was het pleit beslecht en wisten de roodzwarten verdere schade en onheil te voorkomen.

Neuh,  het werd een verdiende overwinning voor Oranje Nassau, zonder enige twijfel. ON, is de verwachting, zal deze competitie wederom hoge ogen gaan gooien. Een top 3 notering ligt in het verschiet als ze het koppie maar bij voetballen blijven houden en niet tegen domme gele kaarten gaan aanlopen of kortsluitinkjes krijgen in de snel geïrriteerde bovenkamer.

Opstelling: Jelle Brinks, Patrick Drenthen, Edwin Hofsink, Dani van der Veen (72. Hendri Hofsink), Roy Doek, Niek Noeverman, Jari van der Veen, Roy Lotterman (80. Tom de Lange), Erjan Lamberink, Daan Brinks (70. André Plaggenmars) Rolf Hofsink.
Man v/d Wedstrijd : Erjan Lamberink

Lees ook

Programma Ribs & Blues grotendeels rond

RAALTE – De line-up voor Ribs & Blues in Raalte is grotendeels rond. De Britse …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.