Home / marienberg haalt moeizame zege in rijssen op 1 2

marienberg haalt moeizame zege in rijssen op 1 2

Tekst: Alfred Dorgelo

Twee keer was de jonge linksbuiten Erjan Lamberink scherprechter en leek er met een 0-2 ruststand geen vuiltje aan de lucht. Mariënberg had weinig te duchten van de thuisploeg. Na de onderbreking nog eentje erbij prikken en het pleit zou beslecht zijn voor RKSV was de gedachte bij de roodzwarte supporters die geduldig op hun versgezette kopje koffie wachten.

Twee zielen en misschien wel één gedachte want in de kleedkamer van de Westerparkbewoners moet onbewust hetzelfde door de koppies van de heren zijn gegaan. Of RKSV had op de zwarte markt wat slaapmiddel goedkoop op de kop weten te tikken en in plaats van suiker dat door de thee van Mariënberg geroerd…..dat moet haast wel….

Veel spelers van trainer Niels van ’t Hoog waren na rust niet echt meer bij de les. Mariënberg ging gedachtenloos mee in het spelletje van RKSV en speelde zo de thuisploeg in de kaart. Slap verdedigen op het middenveld leverde Tijs Blokhorst een niet te missen kans op.
Hij bracht de spanning terug in de wedstrijd. Volkomen onnodig!

Het voetbal werd er niet beter op…Neuh, vrouw en kinderen eerst. Mariënberg kreeg nog wel enkele kansen om weer aan de veilige kant van de score te zitten maar ging veel te gehaast te werk voor de goal van RKSV. Het werd zo nog ouderwets billenknijpen. De irritatiefactor kwam tevens buurten, zowel binnen als buiten de lijnen. Wie heeft er dan gelijk? En wie trekt er aan het langste eind. Verliezers hebben altijd excuses.
Was het hands? Als de scheids niet fluit blijkbaar niet! Was het buitenspel? Blijkbaar wel…

Op basis van de tweede helft had RKSV misschien een puntje verdiend maar wij hadden het nooit zover mogen laten komen. Aan de andere kant, slecht spelen en toch de drie punten in de tas. Je hoort ons niet klagen….Dat deden wij al genoeg in de tweede helft. Ach, boeiend. Deze wedstrijd herinneren wij ons niet meer over een paar maanden, wel het feit dat er gewoon gewonnen werd op zaterdag 21 oktober van het jaar 2017!

Komende zaterdag is Mariënberg gastheer voor de studenten van Drienerlo. Uit zeer betrouwbare bron vernamen wij dat Wim Doek de stropdas reeds gestreken heeft.

Opstelling: Jelle Brinks, Niek Noeverman, Michael Zweers, Edwin Hofsink (39. Roy Botter), Roy Doek, Roy Lotterman, Jari van der Veen (72. Tom de Lange), Erjan Lamberink, André Plaggenmarsch (87. Vincent de Vries), Daan Brinks en Rolf Hofsink.

Man van de Wedstrijd : Erjan Lamberink, voor de tweede keer in successie.
(lukt het jou volgende week ook…? Dan een kannetje bier)

 

Lees ook

Gemeente Dalfsen peilt interesse voor glasvezelaansluiting

DALFSEN – Voor 650 huishoudens in Nieuwleusen komt er alsnog een kans op een glasvezelaansluiting …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.