Home / lto vechtdalvrouwen willen de boeren helpen

lto vechtdalvrouwen willen de boeren helpen

De LTO Vechtdalvrouwen waren afgelopen donderdag bij elkaar voor de herfstbijeenkomst met als thema “Zorg(en) om elkaar”.

Door begrip en herkenning te tonen de zakelijke en menselijke problemen op tafel te krijgen. Zo kan het platform zelf hulp bieden of doorverwijzen. Erfbetreders signaleren wanneer het op een bedrijf niet goed gaat. Zij kunnen meldingen doorgeven en situaties voorleggen aan het platform. Het platform is te bereiken op 06-47768312 en via boerentoekomstvechtdal@gmail.com.

Vervolgens vertelde Henk Korterink, adviseur van het Vertrouwensloket Welzijn Landbouwhuisdieren dat hij regelmatig bedrijven bezoekt waar verminderde zorg voor de dieren als gevolg van psychische problemen een serieus punt van zorg is. Henk is psycholoog en gespecialiseerd in de agrarische sector, hij begeleidde ten tijde van de MKZ en Q-koorts veehouders met psychische problemen. Nadat de zorg voor de dieren is geregeld, focust hij zich op de oorzaak van de problemen en het vinden van een oplossing. Hij maakt een bedrijfseconomische analyse en gaat gesprekken met de veehouder aan. Waar wringt de schoen, wat zijn oplossingen voor de problemen? Welke sociale contacten heeft de boer en kunnen die hem hierbij helpen?

Het Vertrouwensloket is te bereiken op 06-22435757 en via www.vertrouwensloketwelzijnlandbouwhuisdieren.nl. Volgens Gerrie Kleene voorzitter van LTO Noord Vechtdal was het een leerzame avond waarbij vooral duidelijk werd Melden=Helpen.

Lees ook

Rode Kruis collecteweek

REGIO – Deze week is het de collecteweek van het Rode Kruis. Met een gift …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.