lemele verplettert koploper daarle

  Hilariteit en gekheid natuurlijk, maar het tekent de stemming. Die was ondanks het mistroostige opperbest in Lemele. Zet de bierkranen maar open! Toch jammer dat de apparatuur faalde, anders hadden er de fraaie cijfers op geprijkt. 4-0! Sportclub Lemele had koploper Daarle getrakteerd op een ouderwets pak slaag. Dikverdiend en geen cent op af te dingen.

  Misschien had die ene supporter van de bezoekers, wel gelijk. Pal voor de aftrap beweerde de ouwe baas, “we hebben nog nooit bovenaan gestaan, maar alles zit mee tot nu toe.” Hoe dan ook, de ranglijst liegt nooit en je komt niet zomaar bovenaan te staan. Vijf potjes op rij had Daarle gewonnen en Jarno Reimink had al acht streepjes achter zijn naam staan. De negende leek al vroeg in de wedstrijd op komst. Reimink snelde voorbij Martijn de Lange, omspeelde doelman Weelink en wilde het leer geplaatst in het netje schuiven. De topschutter van Daarle had echter niet gerekend op Steven Warmelink, die met een uiterste krachtsinspanning voorkwam dat de Derby Star de doellijn passeerde.

  Verder is in deze wedstrijd niets meer van Reimink vernomen. Zoals heel Daarle er niet aan te pas kwam in Lemele. De thuisclub beet zich in de wedstrijd en legde een acceptabel spelletje op de mat. De 1-0 was dikverdiend en loon naar werken. Een lange bal van Remon Kleinlugtenbeld werd opgepikt door Yoran Bakhuis, die Bart Marsman bereikte. Die lepelde het leer slim over doelman Valk. Het leek Ruan Weelink een goed plan deze middag de nul te houden. “Dat zou wel een keer leuk zijn ja!”

  Dat ging zonder noemenswaardige problemen. Er lukte weinig bij de koploper, waar de frustraties over het eigen falen met de minuut toe nam. Als halverwege het tweede Remon Kleinlugtenbeld Robin Schoenmaker perfect in de loop aanspeelt betekent dat de val van de guillotine voor de lijstaanvoerder. Deze 2-0 was de poort naar hogere sferen. Thomas van Leusen mocht in de slotfase eerst met een rake hoofdknik en daarna met een geplaatste schuiver de score opkrikken naar 3 en 4-0.   

  Stand 4D:
  PH 5-15
  Avereest 6-15 (+18)
  Daarle 6-15 (+6)
  Bruchterveld 5-12
  DKB 6-12
  SC Rijssen 5-9
  Rijssen Vooruit 5-7
  Lemele 5-6
  SVV ’56 5-5
  BZSV de Blauwwitters 5-3 (-7)
  MVV ’69 5-3 (-19)
  DRC ’12 6-1
  Daarlerveen 6-0

  Foto’s en verslag: Willem Lampe

  Meer foto's

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.