Home / koninklijke onderscheiding voor ommenaar bert mellink

koninklijke onderscheiding voor ommenaar bert mellink

De heer Mellink is sinds 1995 actief voor de Kunstkring Ommen. Als bestuurslid, penningmeester en voorzitter zette hij zich jarenlang enthousiast in voor het culturele leven in Ommen en omstreken om het aanbod op het gebied van klassieke muziek, klassieke jazz en voordrachtskunst in Ommen voor iedereen toegankelijk te maken. Mede dankzij zijn inzet kwamen er topmusici uit binnen- en buitenland naar Ommen. Ook zijn eigen huis fungeerde meerdere malen als concertpodium voor jonge en veelbelovende musici.

Voor de Stichting Strijkkwartetten hield de heer Mellink zich bezig met de organisatie van vier jaarlijkse concerten bij landgoed ‘Het Laer’. Van het regelen van de contracten met de musici tot het drukken van de programmaboekjes en het vinden van sponsoren, de heer Mellink regelde het.

Daarnaast was de heer Mellink actief binnen het Cultuurplatform Ommen (CPO). Als vertegenwoordiger van de muziekstroming vroeg hij aandacht voor het belang van muziekonderwijs en muziekbeoefening en spande hij zich in om de Cultuuragenda zo breed mogelijk toegankelijk te houden. Dankzij de inzet van de heer Mellink bestaat het CPO nu uit een dagelijks bestuur en verschillende werkgroepen en kan zo slagvaardiger optreden.

De heer Bert Mellink nam zondag afscheid als voorzitter van de Kunstkring Ommen en omstreken. Voor zijn jarenlange belangeloze inzet voor de samenleving werd de heer Mellink benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Lees ook

Pieter van Gurp viert honderdste verjaardag

DALFSEN – Oud predikant Pieter van Gurp vierde afgelopen donderdag zijn honderdste verjaardag. De gehele …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.