Home / kinderen wisselen ideeen uit met burgemeester ommen

kinderen wisselen ideeen uit met burgemeester ommen

Het waren ideeën van Nienke, Saraya, Sem en Tess: een Mc Donalds, een haven erbij, een ziekenhuis, de winkels langer open en meer te doen voor de jeugd. Omdat burgemeester Bas Verkerk graag wil weten wat er leeft onder de mensen, nodigde hij een aantal kinderen uit op het gemeentehuis om met hen daarover van gedachten te wisselen. Daar vertelde hij dat hun ideeën hem wel aanspraken, maar dat het toch meestal niet zo eenvoudig is om zulke dingen te realiseren.

De kinderen luisterden diep onder de indruk naar hetgeen de burgemeester, die voor de gelegenheid zijn ambtsketen had omgehangen, te vertellen had over wat een burgemeester allemaal moet weten en moet doen en hoe de gemeenteraad werkt. Daarvoor gingen de kinderen mee naar de raadszaal waar ze met de vertegenwoordigers van de ChristenUnie en de burgemeester ook nog op de foto mochten.

Foto: Dook van Gils

Lees ook

Salarisadministrateur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.