kijk op vechtdal markt

  Mensen die een kraam bezoeken, lopen vaak ook even bij andere kramen en winkels langs. De markt als aanvulling op en versterking van het mooie winkelbestand. Tijdens de weekmarkt op 6 oktober wordt extra aandacht geschonken aan het jubileum.

  Overigens is niet alleen de koopwaar anders geworden. Ook de plaats van handelen. Het kerkplein is deels vervangen door een digitale markt met marktplaats.nl als mooi voorbeeld.

  Ander voorbeeld van een succesvolle markt is de Maatschappelijke Beursvloer. Op 25 oktober vindt de volgende Maatschappelijke Beursvloer plaats. Vorig jaar voor de eerste keer in onze gemeente gehouden. Op de Maatschappelijke Beursvloer wisselen ondernemers en vrijwilligersorganisaties onderling expertise, diensten en goederen uit. Net als op de ‘gewone’ markt wordt in een ongedwongen, dynamische sfeer samen de waarde bepaald. Het grote verschil is dat niet met geld wordt gehandeld: alle overeenkomsten worden met dichte portemonnee gesloten.

  Ter illustratie een tweetal matches van vorig jaar. Noggus&Noggus had dekbedden voor een project in Roemenië. Rosengaerde heeft die gewassen, in ruil voor tuingereedschap en meubelen voor de beleef- en bewegingstuin van Rosengaerde. Verder verzorgt het Salonorkest Spoom, dat afgelopen weekend haar 20-jarig bestaan vierde, na afloop van de aankomende Beursvloer een optreden van een half uur in ruil voor reclame.

  In totaal zijn vorig jaar 64 matches gesloten tussen maatschappelijke organisaties en lokale ondernemers. Die vertegenwoordigen samen een waarde van 25.000 euro. Dat vind ik de moeite waard. Dat stemt de verwachting hoog voor dit jaar. Een markt met alleen maar winnaars.

  Een markt die van mij ook 150 jaar mag bestaan.

  Jan Uitslag
  Wethouder
  j.uitslag@dalfsen.nl

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.