justin fokkert rookie of the year in de molenaar nsf 100 cub

  Motorcoureur Justin Fokkert Rookie of the year 2017 De 11 jarige Dalfsenaar Justin Fokkert heeft onlangs in Assen een geweldig sterk raceseizoen afgesloten in de Molenaar NSF 100 cup. Voor Justin het eerste seizoen dat hij uit kwam in deze cup en daarnaast ook nog de jongste deelnemer, dat maakt hem een echte Rookie dus! Met een uiteindelijke 2e plaats in het algemene klassement en een eerste plaats in het Rookie klassement werd de titel Rookie of the year 2017 in Assen een feit, een geweldig mooie prestatie! Nog nooit in de geschiedenis van deze competitie wist een Rookie in het algemene klassement zo hoog te eindigen. Het is een eer voor Justin om op deze manier geschiedenis te schrijven in de Molenaar cup.

  De Molenaar cup is een leerschool voor jonge motorcoureurs. Onderleiding van Carla en Arie Molenaar en KNMV trainer Leon Bovee krijgen jonge motorcoureurs in deze sterke competitie de kans om op een professionele manier te leren racen in Nederland. De Molenaar NSF 100 cup heeft de afgelopen 9 jaren al veel Nederlandse talenten afgeleverd. De meeste van hen hebben een plekje gekregen bij de Red Bull MotoGP Rookies Cup. De bekendste oud NSF Molenaar coureurs Scott Deroue, Livio Loi en Bo Bendsneijder hebben na hun Red Bull Rookie jaren de mogelijkheid gekregen om in de WK GP Moto3 klasse uit te komen. Stiekem droomt Justin hier ook van, maar of dat ooit gaat lukken… dat is nog maar de vraag. Naast talent en doorzettingsvermogen komt er ook héél veel geld bij kijken, “hierbij ben je zeer afhankelijk van sponsoren”, vertelt zijn vader. Justin is daarom ook druk op zoek naar (nieuwe) sponsoren. Personen en bedrijven die interesse hebben kunnen contact opnemen met ‘Stichting Talent Team Oudleusen’.

  Justin heeft de plannen voor volgend jaar inmiddels al klaar liggen. Volgend seizoen gaat Justin opnieuw uitkomen in de Molenaar cup en daarnaast wil hij deel gaan nemen aan enkele wedstrijden in Duitsland. Dit gaat hij doen met zijn eigen Honda NSF motor in de Duitse NSF ADAC competitie. Om alvast wat ervaring op te doen op grotere circuits ligt er een plan op tafel om met regelmaat trainingsessies te doen met zijn Ohvale 160 motor in Frankrijk, Italië en of België. Ondanks dat dit raceseizoen recent werd afgesloten kijkt Justin nu al weer met veel plezier uit naar het volgende jaar. Tot slot speciaal voor de huidige sponsoren nog een dankwoordje namens Justin; ” Super bedankt dat jullie mij op weg willen hepen in de motorsport en ik hoop volgend jaar weer op jullie te kunnen rekenen”! #main-tech, Hoekman-metaal, De Ruiter metaal, autobedrijf B. v/d Vegt, 71 Workx, v/d Vegt motoren, Stergeman hoogwerkers, Casco Sportivo, Bert Smit Reclame,

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.