Home / jhs fitness pakt draad weer op na roerig jaar

jhs fitness pakt draad weer op na roerig jaar

“Het zal altijd een flinke kras blijven” antwoordt Jan. “Alles waar je lang voor geknokt hebt en keihard voor gewerkt hebt, wordt door iemand vernietigd…Alles liep mooi, elke verdiende euro investeerde ik in nieuwe materialen voor onze eigen fitness-box, die we na een jaar zwoegen en zweten gerealiseerd hadden. De fitness box bestond in september 2016 net één jaar. De ruimte was opgezet om vanuit de basis te sporten in groepsverband of personal training. Ik had alles zelf betaald en had een gezond bedrijf opgericht.”

Terugblikkend op die onfortuinlijke nacht, waarbij onder andere ook de Rossi Shop, Saab Service Ommen en Hulshof Automotive, compleet in de vlammen opgingen vertelt Jan: “Dan sta je daar ‘s nachts om 02.00 met je telefoon in de handen in je slaapkamer thuis. Ik was net een dag terug van vakantie. Ik was hard toe aan die vakantie omdat ik in één jaar tijd een eigen zaak gestart was, naar Dedemsvaart verhuisd was, vader was geworden en met een HBO-opleiding begonnen was. Alles liep mooi en ineens was alles weg…

Als beginnend ondernemer maak je keuzes om kosten te besparen, daarom had ik in eerste instantie geen verzekering afgesloten. Dat betekende dat ook echt alles weg was en dat ik geen enkele aanspraak maakte op hulp, geld of iets dergelijks. De dag na de brand begon het geregel. De leden moesten geïnformeerd worden, ik moest op zoek naar een andere locatie, werd ondervraagd door de politie en moest praten met de gemeente. Al gauw werd een crowdfunding opgestart waarmee zelfs SBS 6 gehaald werd!

Stap voor stap begon het weer te lopen. De sleutel van het pand konden we halverwege november op woensdagmiddag in ontvangst nemen en diezelfde avond kwam de eerste groep weer sporten! Stroom was er niet, maar mochten we lenen van de buren. Ook was er geen water en verwarming. De vloeren waren nog vies en alles lag open, maar er werd wel gesport. Met je eigen lichaam kun je immers veel doen. Positief, kop omhoog en door!

Vanuit Amsterdam kwamen twee vloerleggers om een rubberen vloer te leggen. Leveranciers en omliggende fitness/crossfit boxen leverden/leenden ons materialen. Vanuit Friesland werd – als gift – een JHS logo met led verlichting gebracht. Ook werden er muurschilderingen aangeboden om de box een mooier aanzicht te geven. Ondertussen gingen de trainingen door en nam het ledenaantal zelfs toe!”

Inmiddels heeft de box nu weer de uitstraling van een echte Fitness box en is het aantal leden enorm gestegen, van zowel de groepslessen als personal training, zo vertelt Jan. “De materialen zijn weer op orde, zeer recentelijk zijn de muren geschilderd en is een speciale personal training ruimte ingericht. De ontvangstruimte is weer aangekleed en er is een aparte ruimte waar de Mylogenics therapie wordt toepast. Terugkijkend zijn we, qua box, vooruit gegaan! Ondanks alle ellende van de brand, ben ik enorm blij dat we nu staan waar we staan. Dit had ik ook nooit gered zonder mijn familie. Het was een pittig jaar, maar de toekomst ziet er top uit!”

Lees ook

Trainersduo bij USV

NIEUWLEUSEN – Voetbalvereniging USV uit Nieuwleusen maakte op de online nieuwjaarsreceptie de opvolgers van trainer …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.