Home / hooge graven golfclub ommen is klaar voor de toekomst

hooge graven golfclub ommen is klaar voor de toekomst

Hooge Graven Golfclub Ommen ligt op een prachtige locatie in Ommen en maakt onderdeel uit van het Natuurnetwerk Nederland. De ambitie om te zorgen voor instandhouding en zelfs verbetering van de natuurlijke leefomgeving van de golfbaan, wordt planmatig en systematisch aangepakt.

En is al succesvol gebleken. Eerder dit jaar heeft de golfbaan het internationaal erkende eco-label, GEO genaamd, ontvangen.
Op zaterdag werden in de loods van Vos Ruinerwold de machines voor het onderhoud van de golfbaan bekeken en werd er uitleg gegeven over het onderhoud. Tijdens de natuurexcursie werden weer nieuwe soorten paddenstoelen ontdekt.

De Ommense wethouder Ko Scheele, die o.a. Sport in zijn portefeuille heeft, toonde uitgebreid interesse in het thema van de duurzaamheid en won meteen een prijs voor zijn golfprestaties.
De voorzitter van de duurzaamheidscommissie Nynke Koning zei in haar slotwoorden aan het eind van de dag: “We wilden op deze middag iedereen op een aangename manier betrekken bij de duurzaamheidsambities van onze golfclub.

Dit keer was golf niet het doel, maar het middel om te laten zien wat er allemaal achter de hekken op het golfterrein gebeurt, en zeker op het gebied van de duurzaamheid. Want duurzaamheid is iets wat ons allen aangaat!.”

 

Lees ook

Uit Hei en Dennen

Hebt u dat ook, dat bultjes of onregelmatigheden in of op je huid direct kwaadaardige …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.