Home / honderdjarige mevrouw kreule bongers oudste inwoner nieuwleusen

honderdjarige mevrouw kreule bongers oudste inwoner nieuwleusen

Zoals over haar mooie vliegreizen naar onder andere Nieuw Zeeland, waar haar dochter, schoonzoon en kleinkinderen wonen. Recentelijk – op 99-jarige leeftijd – de helikopervlucht boven Nieuwleusen. Wat genoot ze daarvan. “Was wel een beetje kort” was haar reactie. Dat een honderdjarige veel heeft te vertellen was duidelijk.

Mientje, zoals zij door de bewoners wordt aangesproken, is ondanks haar hoge leeftijd nog heel vitaal en goed bespraakt. Zij is, zoals haar zoons het noemen, nog zeer bij de tijd. Leest de krant van a tot z en volgt nog alle gebeurtenissen in de wereld en ook vooral het plaatselijke nieuws. Wat zij jammer vindt, is dat de kabelkrant nog niet goed functioneert. “Maar ons is beloofd dat die er komt’, zegt zij strijdvaardig.

Mientje werd geboren op de boerderij aan de Dedemsvaart. Zij zorgde voor het gezin, kreeg zes kinderen, waarvan er twee zijn overleden, en hielp met het werk op de boerderij.

In 1974 overleed haar man. Zes jaar geleden verhuisde zij naar verzorgingshuis De Hulstkampen. Zij heeft dertien kleinkinderen en tien achterkleinkinderen. “Ik heb het hier prima naar de zin, haal ‘s morgens mijn krantje en drink in de recreatieruimte een kopje koffie met de bewoners. Ondanks dat de afstand in het gebouw redelijk groot is, lukt het allemaal nog prima.”

De bewoners konden haar vrijdagmiddag in de recreatieruimte feliciteren en voor zondag had zij de familie uitgenodigd bij café-restaurant Het Witte Peerd in Nieuwleusen.

“Ik heb op de uitnodiging gezet dat ik graag wil dat de ‘lepe’ telefoons- zoals zij die dingen noemt – dan uitgezet moeten worden”, zegt zij lachend. Burgemeester Han Noten kwam haar namens de gemeente Dalfsen feliciteren en maakte met de honderdjarige de afspraak om volgend jaar weer terug te komen.

Lees ook

Gebrek aan fatsoen of lamlendigheid?

Ingezonden brief OMMEN – Fee Klinkenberg stuurde de redactie van het Ommer Nieuws een e-mail …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.