Home / het zichtbare en onzichtbare leven van paddenstoelen

het zichtbare en onzichtbare leven van paddenstoelen

Op zaterdag 21 oktober kunnen natuurliefhebbers met Evert mee voor een excursie door het Laarbos. Aan paddenstoelen geen gebrek dit jaar: ze zijn de laatste weken letterlijk als paddenstoelen uit de grond geschoten, vanwege de voor hen ideale omstandigheden: lekker vochtig. Aan de twee evenementen kan los van elkaar deelgenomen worden.

Paddenstoelen dragen altijd een zweem van mystiek om zich heen. Denk aan sprookjes en verhalen waarin paddenstoelen voorkomen. Welke paddenstoelen kun je gerust eten en welke zijn giftig? Wat zijn de gevolgen van het eten van giftige soorten? In Nederland komen ongeveer 4.000 soorten, ongeveer 30 soorten zijn giftig en kunnen bijvoorbeeld een hallucinerende werking teweeg brengen. Slechts zeven soorten zijn echt dodelijk, maar elk jaar vallen er toch enkele slachtoffers. Evert Ruiter zal de deelnemers aan de excursie er van alles over vertellen.

De start is om 14.00 uur bij de kinderboerderij in Ommen, Het Laar 2c. Opgeven voor de wandeling/excursie is niet noodzakelijk, maar wel gewenst. Het maximum aantal deelnemers is dertig, waarbij degenen die zich opgegeven hebben, voorrang genieten. De wandeling is voor leden van de Vechtstreek gratis, niet-leden betalen 2 euro. Opgeven via het formulier op de site.nl of via 0529-451150.

www.vechtstreeknatuur.nl 

Facebook: vechtstreeknatuur

Lees ook

ANWB Automaatje is op zoek naar meer chauffeurs

DALFSEN – Automaatje in Dalfsen is op zoek naar inwoners die in het bezit zijn …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.