Home / gunstig beeld meerjarenbegroting gemeente dalfsen

gunstig beeld meerjarenbegroting gemeente dalfsen

Dit blijkt uit de meerjarenbegroting die door het college van burgemeester en wethouders is opgeleverd. Binnen dit positieve resultaat is rekening gehouden met een buffer van 250.000 euro. Dit bedrag kan gebruikt worden om tegenvallers op te vangen of om te sparen voor toekomstige investeringen.

Dit is de laatste begroting die door de huidige gemeenteraad wordt behandeld. In maart 2018 zijn er immers weer verkiezingen. Gesteld kan worden dat de raad en het college de financiën goed op orde hebben en een financieel gezonde situatie overdragen aan de nieuwe gemeenteraad.

De meest in het oog springende extra uitgaven liggen op het terrein van de openbare ruimte en duurzaamheid. In totaal wordt hiervoor, met ingang van 2018, jaarlijks en structureel bijna 450.000 euro beschikbaar gesteld. Daarnaast komt er extra budget om het nieuwe communicatiebeleid uit te voeren en worden er formatieve knelpunten opgelost.

Het college is blij dat zij een aantal (extra) uitgaven aan de begroting kunnen toevoegen, die oplopen van afgerond 900.000 euro in 2018 naar circa 1.100.000 euro in 2021. Het college spreekt van een begroting die de realisatie van meerdere ambities van de raad mogelijk maakt, zonder dat dit ten koste gaat van het voorzieningenniveau.

Wethouder Van Leeuwen, belast met de portefeuille financiën, is bijzonder tevreden over de financiële situatie van de gemeente Dalfsen. “Als wij terugkijken, kunnen we constateren dat er door de huidige raad in de afgelopen jaren veel belangrijke (financiële) besluiten zijn genomen. Dit ten behoeve van onze inwoners en bedrijven, met een structureel sluitende begroting als centraal kader. Wij hopen en verwachten dat ook de nieuwe gemeenteraad deze werkwijze blijft toepassen, zodat Dalfsen in de nieuwe bestuursperiode op een financieel gezonde wijze verder bouwt aan haar toekomst. ”

 

Lees ook

Bos Bedden in Nieuwleusen opent pop-up Outlet Store

(Advertorial) NIEUWLEUSEN – Na enige voorbereiding was het dan zover. Bos Bedden heeft op zaterdag …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.