Home / golfvaardigheidsbewijs voor sebastiaan hage

golfvaardigheidsbewijs voor sebastiaan hage

“Als kind vond Sebastiaan midgetgolf ook al wel leuk om te doen,” vertelt zijn moeder, die zoals iedere woensdagavond even bij haar zoon komt kijken in zijn studio in De Mulert, op de bovenste etage van Oldenhaghen, “Misschien dat hij daar de smaak al wel een beetje te pakken heeft gekregen. Bij ons golft er niemand, maar zijn persoonlijk begeleidster – in de tijd dat Sebastiaan nog op de Esrand woonde – Marjan Dreves, golft wel en nam hem een keer mee naar een Open Dag van de golfclub.

Zij heeft letterlijk het balletje aan het rollen gebracht, zodat Sebastiaan lid kon worden van Golfclub Hooge Graven en zijn GVB kon halen. Met medewerking van de golfclub, enthousiaste hulp van Elise Jans, vrijwilligster bij de golfclub, en zijn privéleraar Armando Gracio heeft hij, na twee jaar flink oefenen, zijn felbegeerde GVB gehaald. Tegenwoordig heet dat Handicap 54. Hij mag nu op alle golfbanen in Nederland spelen. Met een iPad nam zijn leraar de verrichtingen van Sebastiaan op en samen bekeken ze wat goed ging en wat beter kon aan de afslag en andere slagen. Samen met Elise heeft Sebastiaan op de par3 baan geoefend en het spel onder de knie gekregen.

Sebastiaan vertelt waarom hij golfen leuk vindt: “Het is een lekker rustige sport en in tegenstelling tot bijvoorbeeld voetbal, blijft de bal gewoon liggen voor mij. Paardrijden vind ik ook niet leuk, want ik vind paarden geen mooie dieren. En bij golfen ben je buiten in de natuur en dat vind ik ook mooi. Ik kan op de fiets naar de golfbaan vanaf mijn huis. Voor de lessen ging ik direct vanuit mijn werk bij Larcom ook op de fiets naar de golfbaan.”

Supertrots is Sebastiaan op zijn diploma. Op 15 oktober vindt de officiële, feestelijke uitreiking daarvan plaats in het restaurant van de golfbaan. Het certificaat zal daarna, ingelijst en wel, een ereplaats in zijn sfeervol ingerichte studio krijgen. Zijn ouders zijn eveneens supertrots op hun zoon. “De andere kinderen halen regelmatig diploma’s, maar voor Sebastiaan is het bijzonder. We hopen dat het ook voor andere mensen met een verstandelijke beperking een stimulans is om zich in te zetten hun doel te bereiken. Voor Sebastiaan was dat het halen van zijn GVB.”

Lees ook

Versoepeling mogelijk op tijd voor de VechtdalTrail

OMMEN – Met de aangekondigde versoepelingen vanaf 30 juni is het weer mogelijk om evenementen …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.