Home / geslaagde roefeldag in dalfsen

geslaagde roefeldag in dalfsen

“Dat is niet alleen heel leuk en misschien wel spannend op het moment dat ze meedoen, maar ook leerzaam, want de kinderen ontdekken ‘de grote mensen wereld’, het is goed voor hun ontwikkeling”, legt het Roefelcomité uit. “Alle kinderen zijn op school uitgebreid geïnformeerd door ons, via een PowerPoint presentatie. Dan zijn ze al heel enthousiast en ook de leraren promoten deze Roefeldag die de kinderen de mogelijkheid biedt om kennis maken met allerlei beroepen.” 

Het is geen verplichting maar een vrijwillige keus om te ‘roefelen’ dus de kinderen die meedoen, hebben er dan ook echt zin in. Ook dit jaar is er weer een aantal bedrijven bijgekomen. Het Roefelcomité verdeelde de groepjes kinderen nu over 50 deelnemers. “Het werk wordt vaak voor hen aan de kant geschoven en meestal gaan zij met een werkstukje of een presentie de deur weer uit. Fantastisch toch?”

Eén van de nieuwe deelnemers dit jaar was Printhuus. Het bedrijf is al jaren lang gespecialiseerd in het bedrukken van textiel en papier en de kinderen waren dan ook onder de indruk dat sommige folders op hun deurmat, entreetickets voor evenementen of sportshirts van hun club door Printhuus bedrukt worden. Ze kregen een rondleiding door het bedrijf, uitleg over de apparaten en mochten zelf een notitieboekje in elkaar zetten en een T-shirt bedrukken.

“Els helpt de helft van dit groepje kinderen met het boekje drukken, snijden en inbinden en de andere helft kiest eerst een lettertype uit voor hun naam, dan een leuke afbeelding (een smiley) en een kleur folie. Daarmee gaan we samen aan de slag”, laat Jolinka weten, terwijl ze met de kinderen naar de drukpers loopt. Nu zij en haar collega Els binnen het bedrijf ‘extra handen’ kunnen bieden, besloten eigenaren Wilko Jan en Geertrui van Niejenhuis deel te nemen aan de Roefeldag.

“Het werk gaat gewoon door dus zagen we eerder geen mogelijkheid om de kinderen hier welkom te heten. Maar onze kinderen doen ook mee en onze zoon zei zelfs: ‘Ik blijf zitten in groep 8 dan kan ik volgend jaar weer meedoen!’ Door hun enthousiasme en omdat wij nu werknemers hebben, konden we er natuurlijk niet meer onderuit”, lacht Geertrui. De kinderen trokken meteen hun eigengemaakt shirt aan en kregen na afloop een leuk rugtasje waar zij hun eigen notitieboekje in konden doen. En met een pet van Printhuus liepen zij triomfantelijk de zaak weer uit: “Roefelen is echt leuk!”

Meer informatie, namen van deelnemende bedrijven en foto’s: www.roefeldagdalfsen.nl.

Lees ook

Rode Kruis collecteweek

REGIO – Deze week is het de collecteweek van het Rode Kruis. Met een gift …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.