gerlant n35 hoonhorst en verder

  Volgens de PB’s zou er als er efficiënter met het geld werd om gegaan een beter en toekomstgerichtere oplossing voor deze weg kunnen bereikt. In hun brief riepen ze inwoners op om zich aan te melden voor deze avond maar RWS wees al deze mensen in eerste instantie af omdat zij geen belanghebbende zouden zijn. Fred Tank omgevingsmanager voor RWS legt uit dat zij bewust kiezen voor openbare en besloten bijeenkomsten.

  Enkele weken terug is er in het Hoftheater een openbare bijeenkomst geweest waar 180 mensen op afkwamen, de avond in Heino is bedoeld voor een 40 tal direct aanwonenden. Ook de PB’s waren niet welkom wat protest opleverde van uit deze clubs want hoe moet je jou achterban vertegenwoordigen als je niet weet wat er speelt? Na politieke druk van uit het gemeentehuis van Raalte werd dit bij gesteld.

  Niels Tomson, woordvoerder van de plaatselijke belangen was in tweede instantie toch welkom. Ook de geïnteresseerde bezoekers anders dan door RWS aangeschreven als belanghebbende zijn uiteindelijk als de deuren opengaan welkom.

  Tomson is over de avond zelf tevreden, hij heeft zijn zegje kunnen doen maar blijft bij het standpunt dat de plannen anders moeten. In het geval van Heino Noord wordt er in het nieuwe plan een kruising verlegd, miljoenen uitgegeven maar op de vraag of deze aanpassing dan ook in de toekomst plannen waarbij de N35 word opgewaardeerd naar een snelweg past, is het antwoord ontkennend. RWS geeft aan dat de investering die nu is gepland dan weer af te breken. Deze manier van plannen en werken, het omgaan met de spaarzame miljoenen en dan alleen maar doekjes voor het bloeden brengen is voor de PB’s onverteerbaar.

  De gezamenlijke brief staat voor vijftien tot twintig duizend Sallanders van Dalfsen tot Hellendoorn die vrij vertaald zeggen; Het is mooi geweest, fout op fout, tot hier en niet verder. Dat is een signaal wat (plaatselijke) politiek toch niet kan negeren? Al dus Tomson
  Dinsdag avond vergaderen de PB’s en meedenkgroep N35 Raalte Noord in Mariënheem. Volgens de agenda moet dit in ieder geval een plan voor de komende weken en een gezamenlijk statement richting RWS en politiek opleveren.

  Één minpuntje. Vóór deze vergadering willen de PB’s beschikken over alle verslagen van de meepraatbijeenkomsten van RWS én de tekeningen huidige stand van zaken, maar door RWS wordt geweigerd deze info te verstrekken.

  gerlant@sallandcentraal.nl 

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.