Home / gemeenteraad wil hans vroomen als nieuwe burgemeester ommen

gemeenteraad wil hans vroomen als nieuwe burgemeester ommen

Hans Vroomen is lid van het CDA. Namens deze partij was hij eerder raadslid, wethouder en locoburgemeester in Bodegraven-Reeuwijk en Bodegraven. Op dit moment is hij lid van het gerechtsbestuur van de Rechtbank Overijssel.

Vertrouwenscommissie
In de afgelopen periode heeft de vertrouwenscommissie gesprekken gevoerd met de door de Commissaris van de Koning geselecteerde kandidaten voor de burgemeestersvacature. Volgens voorzitter Annelies Bakelaar van de vertrouwenscommissie maakte Hans Vroomen in de gesprekken een bijzonder goede indruk: ‘Hij is transparant en inhoudelijk sterk, heeft een boeiende visie op de gemeentelijke overheid en goed inzicht in de burgemeestersfunctie. Zijn rustige en evenwichtige persoonlijkheid geeft een prima invulling aan het fenomeen dienend leiderschap, zowel in de richting van raad en college als naar de inwoners van Ommen. Bovendien heeft hij zich uitstekend verdiept in de problematiek van de gemeente Ommen. Hij wil zich sterk maken voor behoud van zelfstandigheid van de gemeente Ommen. Ook wil hij zich inzetten voor een goede, kwalitatieve doorontwikkeling van de Bestuursdienst Ommen-Hardenberg (BOH). De gemeenteraad vindt hem een topper die goed past bij Ommen.’

Vacature
De burgemeestersvacature in Ommen is ontstaan op 12 oktober 2015 door het vertrek van burgemeester Marc-Jan Ahne. Sindsdien is de burgemeestersfunctie waargenomen door Mark Boumans en op dit moment door Bas Verkerk. De vacature is op 15 juni 2017 opengesteld. De sollicitatietermijn eindigde op 6 juli 2017. In totaal hebben 42 personen hun belangstelling kenbaar gemaakt voor het burgemeesterschap van Ommen.

Lees ook

Raadslid Olst-Wijhe verhuist naar Ommen en sluit zich aan bij de LPO

OMMEN – Ron de Wit, momenteel raadslid in de gemeente Olst-Wijhe, verhuist per 1 maart …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.