Home / gemeente dalfsen bezorgt reisdocumenten thuis

gemeente dalfsen bezorgt reisdocumenten thuis

De familie Veltmaat uit Lemelerveld maakte als eerste gebruik van de nieuwe bezorgservice. De nieuwe reisdocumenten werden donderdag rond 17.30 uur door een koeriersdienst afgeleverd bij de familie. Omdat de familie hiermee de primeur had, boden Wim Schaapman (medewerker burgerzaken) en Karin Gharnagharyan, (klanten controle centrum), namens de gemeente Dalfsen de familie een bos bloemen en een taart aan.

“Bij aanvraag van reisdocumenten (driemaal paspoort en tweemaal identiteitskaart) voor ons gezin – de oude waren verlopen -, werd aan het loket van het gemeentehuis in Dalfsen gevraagd of wij de documenten thuis bezorgd wilden hebben. Wij hebben toen ‘ja’ gezegd, want dat leek ons wel handig. Dit mede naar aanleiding van de verschillende schooltijden van onze kinderen, Jop, Noortje en Fiep” zeggen Dianne en Roy Veltmaat uit Lemelerveld.

De bezorgservice van de gemeente Dalfsen is in het leven geroepen om inwoners uit de gemeente een rit naar het gemeentehuis te besparen en vanwege het feit dat een document niet meer afgehaald kan worden in het steunpunt in Lemelerveld. Omdat de familie Veltmaat de primeur had,
‘Deze service is niet geheel gratis”, zegt Schaapman. “Er moet een kleine bijdrage worden betaald. Wij hebben met twee koeriersdiensten een contract afgesloten, te weten Dynalogic en koeriersdienst AMP. Zij melden exact wanneer en hoe laat de reisdocumenten thuis of elders worden afgeleverd.”

Foto: Evert Jan Goos

Lees ook

Expositie van Janny de Groot in de Mozaïek

LEMELERVELD – In kulturhus de Mozaïek in Lemelerveld is momenteel een expositie te zien van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.