expositie zwols schilders collectief in gemeentehuis dalfsen

  Wat deze groep mensen gemeen heeft is dat ze een avontuurlijke zoektocht zijn aangegaan naar de expressiemogelijkheden van de abstracte schilderkunst. Ze voelen zich aangetrokken tot die abstractie en laten hun passie spreken.

  Wat de expositie ook vooral boeiend maakt is dat ieder met een eigen benadering komt. Het persoonlijke achter het abstracte. Arrabito schildert uitvergrote pixels en komt hiermee tot expressieve collages op grote doeken. Kuiken onderzoekt het poëtische schildergebaar in contrastvolle composities. Van Nierop onderzoekt de betekenis van textuur en schrift. Haar vaak verrassende schilderijen zijn opgebouwd uit verschillende lagen. Van der Lugts thema is ruimte en daarin is zij geboeid door kleur en de reactie van kleur op kleur. Smid zet vormen neer met heldere expressieve kleuren. Het werk van Vermeij is opgebouwd uit monumentale gebaren. Beeldend kunstenaar Peter Geerts te Zwolle gaf advies en begeleidde het schilder collectief.

  De expositie is te bezichtigen vanaf 6 oktober tot en met 14 november, tijdens openingstijden. De openingstijden van het gemeentehuis zijn: maandag van 8.30 tot 19.00 uur, dinsdag t/m donderdag van 8.30 uur tot 16.30 uur en vrijdag van 8.30 tot 15.00 uur.

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.