Home / ervaring opdoen op mondiaal kampioenschap sambo

ervaring opdoen op mondiaal kampioenschap sambo

Lars Brinkhuis (Jeugd -75 kg) moest gelijk de eerste partij van de poule tegen Gejrgios Markarian uit Griekenland. Deze partij ging helaas verloren. Ook de herkansing tegen Turabek Ismoilov uit Oezbekistan trok Lars aan het kortste eind. Als een van de jongste deelnemers uitkomen tegen deze beren is al een hele prestatie. Veel ervaring opgedaan en nu verder werken.

Bij de jeugd kwam Niek Lamberts uit in de klasse tot 65 kg. In totaal 19 samboka’s in zijn poule. Zijn eerste partij moest Niek aantreden tegen Coriolan-Cristian Cristea uit Roemenië. Dit was de tweede ronde, omdat de eerste ronde een vrijloting was. Niek ging op zoek naar een goede pakking en naar een kans om zijn opponent te werpen, maar dat deed de Roemeen natuurlijk ook. Jammer genoeg had de Roemeen daar meer succes mee dan Niek en moest hij zijn meerdere erkennen. Ook de Roemeen bereikte de finale niet en bleek dit het einde van het toernooi voor Niek.

Iwan Lubbers moest aantreden tegen Levan Gugava uit Georgië in de klasse tot 70 kg. In het begin wist Iwan zich knap staande te houden en kon ook nog technieken proberen. De Georgiër trok de partij uiteindelijk toch naar zich toe en daardoor moest Iwan wachten of hij mocht herkansen. Dit bleek wel het geval te zijn. In de herkansing moest hij aantreden tegen de Oezbeek Firdavz Khojimamatov. Helaas ging deze partij veel te snel, maar om als 16-jarige tussen al het geweld uit vooral het Oostblok te staan is al een super prestatie.

Al met al een hele belevenis voor de jongens die normaal gesproken de hele reis zelf moeten bekostigen. Gelukkig waren er heel wat sponsoren die een donatie deden en zodoende de reis wat minder duur werd. Deze sponsoren zijn: Autobedrijf Cents, van der Vegt Motoren en aanhangwagens, Stolte, Dirk Wennemars Oudleusen, Ernie van der Kolk, Dolfsma dakbedekking, bouwbedrijf van der Veen, Biokal, Boerderijwinkel Zandman, Autobedrijf Zandman en Sportcentrum Emsland.

Lees ook

Oud papier Ommen

OMMEN – De leden van de Ommer muziekverenigingen De Bazuin, Soli Deo Gloria en Crescendo …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.