diamanten huwelijk echtpaar kijk in de vegte baarslag

  Hendrik (85) werd geboren aan de Stouwe en na de lagere school en een aantal avond cursussen heeft hij daar circa vijftig jaar geboerd. Eerst met een gemengd bedrijf en daarna vooral als veehouder. Naast het werken was hij ook op diverse bestuurlijk fronten actief zoals bij de melkfabriek, ponyclub Dalfsen, in het bestuur van De Wiekelaar en het kerkbestuur. Ook is hij al ruim vijftig jaar lid van de plaatselijke zangvereniging.

  Het echtpaar woont nu alweer ruim zes jaar in een ‘bejaardenwoning’ in de kom van Oudleusen. Hendrik is- zoveel als mogelijk is – nog dagelijks te vinden op de boerderij waarop één van zijn zoons verder boerde. Hij weet goed te relativeren en merkt op dat alles prima loopt, ook als hij er een keer niet is. “Maar ik vind dat nog steeds leuk.”

  Dien (84) werd geboren op de Es, wat nu ‘Om de Landskroon’ heet. Na de lagere school en huishoudschool werkte zij enkele jaren in de huishouding en daarna in de gezinszorg in Zwolle. Na hun huwelijk zorgde zij onder andere voor het gezin en werkte mee op de boerderij, zoals toen gebruikelijk. Zij mag graag lezen en werken in de tuin als het weer het toelaat en af en toe een spelletje op de computer. Zij was vele jaren lid van de vrouwenvereniging en mag graag koersbal spelen. Het gezin heeft vijf kinderen, drie jongens en twee meisjes, tien kleinkinderen en twee achterkleinkinderen.

  Burgemeester Han Noten van de gemeente Dalfsen kwam het echtpaar maandagmorgen feliciteren met hun diamanten huwelijk. Het feest werd maandagavond met familie, buren en kennissen in De Wiekelaar gevierd.

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.