de wereld rond met basisschool de uitleg

  “We reizen met het vliegtuig naar zes landen met een eigen cultuur en dans”, legt Moves Zwolle uit. Moves Zwolle was door De Uitleg gevraagd om schoolbreed in één dag een spetterende dansvoorstelling in elkaar te zetten. Ouders, opa’s en oma’s, andere familieleden en belangstellenden werden uitgenodigd om mee te gaan op wereldreis. “We vliegen nu naar de goudmijnen in Zuid Afrika” en met tromgeroffel startte de volgende dans. Ook de Aboriginals met hun zelfgemaakte boemerangs in Australië kregen een bezoekje en de reis eindigde in Nieuw Zeeland bij de Maori’s.

  “De kinderen hadden maar twee keer drie kwartier geoefend, ze hebben samen geweldig gepresteerd! Het was dan ook een ‘boost’ voor de groepsvorming”, legt de leerkracht van groep 8 uit. “Maar dat niet alleen: het thema maakt dat je met een open blik naar de wereld om je heen kijkt. En dat is natuurlijk groter dan alleen het wereldje van school!”

  De Uitleg deed een dag later dan ook de deuren open om alle (nieuwe) ouders, buren en andere belangstellenden in school te verwelkomen. De ‘internationale werkjes’ die tijdens het project gemaakt zijn, werden bewonderd en er werden zelfgemaakte spelletjes uitgeprobeerd. “Iedereen is welkom om binnen te stappen en we vinden het prettig dat dit gebeurt. Wij hopen de betrokkenheid te versterken door te laten zien wat we doen. Dit verbindt ons met elkaar en met de wereld om ons heen”, legt dir. Harmke Withaar uit.

  “We hebben nu een nieuwe website gelanceerd waarop men ook een kijkje kan nemen ‘achter de schoolmuren’. Daarop is een filmpje te zien van de prachtige voorstelling in de Trefkoele. Het was een feest om met zoveel mensen te genieten van wat de kinderen lieten zien!”

  Nieuwe website GBS De Uitleg: www.deuitleg.nl.

  [youtube url=”https://www.youtube.com/embed/vXsNXatkK18″]

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.