dalfsen laat ovc 21 lang bungelen

  Tekst: Willem Lampe

  Het lag iets genuanceerder. Omdat Dwight Lodeweges met de selectie van Oranje Onder 20 de hele week op het hoofdveld had getraind en het vlaggenschip van ASC’62 zijn wedstrijdje op de eerste mat had gespeeld, kreeg het rust van de consul. Volgens insiders speelden de vrouwen van ASC ’62 ook al op de kunstmat en zat de verbolgen oldtimer mis. Hoe dan ook, Dalfsen, de trotse koploper van de zondagklasse 3C Noord, en de buren van OVC ’21 werden verbannen naar het nepgras. De thuisclub begon furieus op het plastic. Met name Maarten Pouwels, toeval of niet, maar met het heilige nummer 14 op de rug, was voortdurend gevaarlijk.

  Nu trof de aanvaller in Dalfser dienst met Robin Verbeek een cipier die verre van fit leek, meer strompelde dan draafde. Het was overleven voor de gekwetste back, die pas in de rust uit zijn lijden verlost. Het kwaad was al geschied. Eigenlijk was het een wonder dat de voorsprong halverwege slechts 1-0 bedroeg. De roodgelen wisten slechts een keer het net te vinden achter Nadozny. De jonge Poolse goalie oogde in het eerste half uur van deze Vechtdaleditie overgeconcentreerd en onzeker en kreeg pas later kleur. Pouwels, zo verklappen we alvast, ontpopte zich tot man van de wedstrijd en bezorgde de defensie van OVC ’21 handenvol werk. Na een half uur luwde de storm en steeds vaker prikten de bezoekers er uit. Pal voor rust de enige kans, maar wat voor een! Stefan Herbrink bediende Damon Nouri, maar de dribbelkont zag geen kans succesvol af te ronden. Na de thee zat de formatie van Patrick Wijsman beter in de wedstrijd. Eindelijk zagen de supporters uit Ommen fatsoenlijke aanvallen over meerdere schijven.

  Via invaller Zandman naar Herbrink tot bij Nouri, die het werk mocht bekronen. Tot ontzetting van iedereen die OVC ’21 een warm hart toedraagt weigerde de lichtvoetige aanvaller voor de tweede keer in dit treffen zijn moyenne op te krikken. Nadat Dennis ter Burg het leer net aan de verkeerde kant van de paal prikte vreesden de supporters van Dalfsen dat ‘de buren uit Ommen’ nog wel eens de bananenschil konden worden waarover de koploper een lelijke schuiver gingen maken. Zo ver kwam het niet. Vanuit een corner van Luuk van der Vegt hobbelde de Derby Star al klutsend achter Nadozny. Wedstrijd gespeeld. Niet groots, wel nuttig voor de thuisclub, die verder ook niet meer aandrong, maar de tijd geroutineerd vol speelde, zo dat een koploper betaamt.

  Samenvattend: een tegenvallende derby op een bijveld, met te weinig strijd en een terechte winnaar, die verzuimde het karwei eerder af te maken en OVC ’21 lang aan een koord van hoop liet bungelen.
  Stand 3C: Dalfsen 3-9 (+10), CEC 3-9 (+10), Dalen 3-7, SVV ’04 3-6 (+5), EMMS 3-6 (-1), Ter Apel ’96 3-6 (-1), Sleen 3-4 (+3), Twedo 3-4 (-2), Gieten 3-3 (0), Weerdinge 3-3 (-2), OVC ’21 3-3 (-2), USV 3-1, Musselkanaal 3-0 (-8) en Hodo 3-0 (-13).

  Meer foto's

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.