Home / concert gronings kamerkoor in vilsteren

concert gronings kamerkoor in vilsteren

Kamerkoor Moderato Cantabile was in 2013 voor het eerst in Vilsteren te horen met Vespers van Rachmaninoff. Dit concert was zo bijzonder dat het koor opnieuw gevraagd is om te komen optreden. Dit keer staan onder andere werken van Pärt, Barber, Vasks en Händel op het programma, maar ook een verrassende compositie van de Georgische componist Munjishvili en een volkslied uit de Balkan Ederlezi. Van dirigente Nana Tchikhinashvili worden twee composities ten gehore gebracht: Cherry tree (kersenboom) en Ladybug (lieveheersbeestje), beide gecomponeerd naar gedichten van haar Georgische nicht Donara Tvauri. Het koor zal bij enkele werken begeleid worden door een strijkersensemble bestaande uit een viertal getalenteerde conservatoriumstudenten.

Kamerkoor Moderato Cantabile werd in 2001 opgericht door de veelzijdige Nana Tchikhinashvili. De uit Tbilisi (Georgië) afkomstige dirigente stelt hoge eisen aan de 26 koorleden en heeft het koor naar een hoog niveau gebracht. Moderato Cantabile staat bekend om zijn aparte en warme koorklank. Het koor brengt regelmatig werken die elders nauwelijks worden uitgevoerd, zingt meestal a capella en soms met begeleiding. Optredens zijn er niet alleen in de regio, maar ook elders in het land en zelfs in het buitenland. Bijzondere concerten gaf het koor in de Hermitage in Amsterdam, in de Sint Pieter in Rome en in de Sagrada Familia in Barcelona. Voor meer info over het koor zie www.moderatocantabile.nl

Dit concert maakt deel uit van de serie landgoedconcerten Vilsteren (www.landgoedvilsteren.nl). Voorafgaand aan het concert kunt u een wandeling maken over het landgoed. Wandelroutes zijn te vinden bij de toegang van het landgoedcentrum, Vilsterse Allee 1d te Vilsteren. Na afloop van het concert is het landgoedcentrum geopend voor een gezellige nazit met een drankje bij het knapperende haardvuur.

Lees ook

ACO van Elderen start weer met de ACO-plus groep

(Advertorial) OMMEN – Begin september is ACO van Elderen weer gestart met de lessen voor …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.