collecte campagneteam huntington

  Wat is Huntington?

  De ziekte van Huntington is een erfelijk ziekte met symptomen van Alzheimer, Parkinson en ALS, je hebt 50 % kans om de ziekte van Huntington te krijgen als 1 van je ouders het Huntington-gen heeft, er heerst een taboe en schaamtegevoel op deze ziekte …relaties, carriére , levensverzekering: ze zijn niet meer zeker.

  In Nederland lijden circa 1.700 mensen aan de ziekte van Huntington, er zijn ongeveer 8.000 risicodragers die 50% kans hebben de ziekte te krijgen , meestal openbaren de symptomen zich tussen het 35ste en 45 ste jaar, er is nog GEEN geneesmiddel voor deze ziekte, kansen op een geneesmiddel binnen 10 jaar – zijn veelbelovend.
  Daar is onderzoeksgeld voor nodig, het campagneteam Huntington heeft als doel fundamenteel wetenschappelijk onderzoek te financiëren.
  Campagneteam Huntington is in mei 2016 gestart en er is tot nu toe al ruim 1,5 miljoen opgehaald door acties / collectes, er zijn 3 onderzoekslijnen die het Campagneteam Huntington wil gaan financiëren, laboratoria in Groningen, Leiden en Amsterdam gaan nu op zoek naar aangrijpingspunten om de aanmaak van het ziekte veroorzakende Huntington eiwit te remmen of de afbraak ervan te bevorderen, deze onderzoekslijnen zijn zeer veelbelovend en kunnen voor een doorbraak zorgen in het onderzoek naar een genezende therapie.

  Er is 4 miljoen euro nodig om tot de resultaten te komen waar we veel van verwachten , alle kleine beetjes helpen en zijn welkom, alle donaties gaan in zijn geheel rechtstreeks naar het onderzoek

  Collecte:
  Vorig jaar is de collecte voor campagneteam Huntington voor het eerst gehouden in de gemeente Ommen met een opbrengst van ruim 4500 euro , vanaf dit jaar ook in de gemeente Hardenberg, Hierbij een oproep aan u om een gift te geven aan onze collectanten , de collecte campagneteam Huntington is in week 43: 23-28 oktober 2017

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.