Home / clubkampioenschap ponyclub dalfsen

clubkampioenschap ponyclub dalfsen

Foto’s Johan Bokma

De leden begonnen om 09.15 uur met het losrijden van hun pony’s onder toeziend oog van ouders en belangstellenden. Om 10.30 uur ging in de dressuur de eerste deelnemer van start. De dressuurproeven in de klasse B t/m M1 werden beoordeeld door Hilde Campen – Homan, jurylid van de KNHS. Yvonne Onderdijk noteerde de punten. De kinderen werden na het rijden van hun proef door Hilde voorzien van aanwijzingen. Op deze manier hopen zij in de toekomst nog betere resultaten te kunnen behalen.

Na de gezamenlijke lunch was het de beurt aan de paarden. Er werd dressuur gereden door ruiter en amazones in de klasse B t/m Z1. Ook deze werden beoordeeld door Hilde.

Daarnaast stond er een springparcours klaar voor de deelnemers van de ponyclub. Dit parcours werd door de ruiters en amazones onder leiding van Johan Marsman, instructeur van de ponyclub en ook oud lid van de ponyclub, verkend. Tijdens het springen gaf Johan de beoordeling. Hij werd hierbij geassisteerd door Wendy Jansen. Zij noteerde de punten.
Na het officiële springparcours mochten alle kinderen die dat wilden nog een rondje springen. Zij werden door Johan voorzien van aanwijzingen.
Vervolgens maakte het bestuur de punten bekend voor het clubkampioenschap. De eerste prijs ging naar Gwendolyn Krieger met haar C-pony Heidepeel’s Constantijn. Zij hebben fantastische ritten in de M1-klasse dressuur laten zien en een geweldig springparcours.
Amazone Angela de Boer werd clubkampioen van LR de Vechtruiters met haar paard Urno, 228 punten in de Z1 dressuur.

Alle toeschouwers hebben kunnen genieten van super prestaties van alle deelnemers. Deze zonnige, gezellige en sportieve dag werd afgesloten met een hapje en een drankje tijdens een zeer interessante clinic. Remke van Berk deelde haar kennis over freestyle, trainingsmethode voor paard en mens, met het publiek.

Zowel LR de Vechtruiters als Ponyclub Dalfsen e.o. kunnen terug kijken op een zeer geslaagde onderlinge dag.

Lees ook

Grote belangstelling voor inspiratiedag Hoogengraven

OMMEN – Dat de belangstelling voor natuurbegraven toeneemt, werd afgelopen zaterdag onderstreept tijdens de drukbezochte …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.