bijeenkomst over herstel natuurgebied beerze

  Bijzonder natuurgebied
  In Nederland kennen we verschillende soorten natuur. De kwaliteit van de natuur gaat al langere tijd drastisch achteruit. Omdat planten en dieren geen landsgrenzen kennen, heeft de Europese Unie zogeheten Natura 2000-gebieden aangewezen. Dit zijn bijzondere natuurgebieden die de aankomende periode extra bescherming krijgen. In Nederland zijn er ruim 160 Natura 2000-gebieden, 24 hiervan liggen geheel of gedeeltelijk in Overijssel.

  Natuurgebied Beerze is, als onderdeel van Natura 2000-gebied Vecht Beneden Regge, één van deze buitengewoon bijzondere gebieden. In het Beerzeveld staat het hoogveen onder druk van vermesting en verdroging. Door het kappen van bos, aanpassingen in de waterhuishouding en het lokaal verwijderen van de voedselrijke strooisellaag, kan het hoogveen herstellen en aansterken. Dieren en planten Voor Beerze heeft Landschap Overijssel, samen met bewoners, belangenorganisaties, gebiedspartners en overheid, de verplichting én de kans deze natuurparel te beschermen en de kwaliteit van het leefgebied van dieren en planten te verbeteren, voor nu en in de toekomst.

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.