Home / benjamin uit ommen maakt voor derde jaar op rij winnende foto dahliacorso sint jansklooster

benjamin uit ommen maakt voor derde jaar op rij winnende foto dahliacorso sint jansklooster

Dit keer viel hij in de prijzen met zijn foto van de wagen ‘Bagpipes’; een wagen met een doedelzak en een korps voorop met doedelzakspelers. ‘Bagpipes’ is gemaakt door het team PODB c.q. De Brekers. Er werden maar liefst 250.000 dahlia’s voor gebruikt. De Lange kan met het winnen van deze prijs een Tefal Contactgrill ophalen. Nog leuker is natuurlijk de erkenning die hij hiermee krijgt voor het fotograferen. Daar is hij blij mee.

Benjamin: “Vier jaar geleden heb ik een simpele camera aangeschaft. Ik ben er mee gaan experimenteren. Ik maakte voornamelijk macro natuurfoto’s. Nadat ik een nieuwe lens kocht, stapte ik over op het fotograferen van mensen. Vanaf toen vroegen steeds meer mensen mij om een keer foto’s te maken. Van een familie of van een koppel, et cetera. Ik vind het geweldig om mensen te fotograferen. Ieder mens is anders en heeft een ander karakter en andere uitdrukking op het gezicht. Daarnaast is het heel tof en gezellig om tijdens de shoot diegene wat beter te leren kennen en op zijn of haar gemak te stellen. Door gewoon wat te kletsen. Dat is leuker voor die persoon, dan alleen in het middelpunt van de belangstelling te staan.”

Benjamin is bezig in het laatste jaar van de opleiding Verpleegkunde op het ROC Menso Alting in Zwolle. “Maar als het mogelijk is, zou ik het liefst voltijd gaan fotograferen natuurlijk. Niets is mooier dan van je hobby je beroep te maken. Momenteel zou ik het graag willen combineren met het werken in de zorg als ik klaar ben, en dan foto’s er naast maken.”

Facebookpagina: De Lange Fotografie

Lees ook

Raadslid Olst-Wijhe verhuist naar Ommen en sluit zich aan bij de LPO

OMMEN – Ron de Wit, momenteel raadslid in de gemeente Olst-Wijhe, verhuist per 1 maart …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.