beeldend kunstproject afgetrapt in balkbrug

  Met de specifieke schrijfwijze van Identi-tijd wordt het thema met nadruk in het heden geplaatst. Op welke manier speelt identiteit een rol in het werk van beeldend kunstenaars op dit moment?

  De organisatoren zijn Kunst & Cultuur in Drenthe en Stichting Beeldruimte uit Overijssel.  Zij willen met het project kunstenaars in de twee provincies een podium bieden, kunstenaars de mogelijkheid geven zich verder te professionaliseren en een groot publiek in aanraking brengen met beeldende kunst en vormgeving.

  De boegbeelden, waaronder Tjibbe Hooghiemstra, Wia van Dijk, Astrid van Loo en Ricardo Liong-A-Kong zijn kunstenaars die al jaren professioneel actief zijn en op bijzondere wijze het begrip identiteit in hun beeldend werk verwerken. Uit de presentatie in De Wheem blijken alle boegbeelden een heel verschillende manier van kijken en werken te hebben. Deze diversiteit levert een bron van inspiratie voor de kunstenaars die meedoen aan Identitijd. De boegbeelden zijn gedurende het hele project docent en sparringpartner van de deelnemers.

  Identitijd biedt getalenteerde kunstenaars de kans om zich inhoudelijk én zakelijk te ontwikkelen tijdens inspiratiedagen, workshops, lezingen en expositiemogelijkheden (samen met de boegbeelden) op professionele locaties in beide provincies. Een geselecteerde groep kunstenaars mag volgend jaar deelnemen aan een masterclasstraject onder leiding van de boegbeelden.

  Voor deelname aan Identitijd worden alle professionele kunstenaars en amateurkunstenaars uit Drenthe en Overijssel opgeroepen. Aanmelden kan via www.kunstencultuur.nl. De organisatoren verwachten dat net als bij het vorige gezamenlijke project ‘Landschap in mijn Hoofd’ (2016) een paar honderd kunstenaars zullen meedoen aan Identitijd.

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.