Home / baalderborg groep test verrijdbaar videoscherm bij contact met ouderen

baalderborg groep test verrijdbaar videoscherm bij contact met ouderen

Anders dan bij videocontact via een smartphone of tablet, hoeft de oudere in het verpleeghuis zelfs niks te doen. Het familielid kan inbellen op De Beam en contact leggen. Het is zelfs mogelijk het apparaat te laten rondrijden en, dankzij meerdere camera’s, in een ruimte te kijken om te zien hoe het met de oudere gaat, of om samen naar een verloren voorwerp te zoeken. De Beam kan ook worden gebruikt door een arts of fysiotherapeut in het contact met de cliënt. In het apparaat zit een simkaart met onbeperkt internet, zodat hij niet afhankelijk is van wifi-verbindingen.

Opening test-lab
Het beeldscherm op wielen is één van de vele toepassingen die de Baalderborg Groep in een speciaal test-lab beproeft. De zorgorganisatie vindt dat technologie het leven van de cliënten kan verrijken en medewerkers bij het werk ondersteunt. Naast De Beam test het Lab Over Technologie (LOT) van Baalderborg een GPS waarmee ouderen zelfstandig een ommetje kunnen maken zonder de weg kwijt te raken. Spraakcomputers met oogbesturing, apps om je agenda gemakkelijker te beheren, of een robotzeehond voor mensen met een ernstige meervoudige beperking, zijn ook producten die door LOT worden onderzocht.

LOT wordt op 14 november officieel geopend met een markt in Van Dedem Marke. Daar kunnen belangstellenden verschillende zorgtechnologieproducten bekijken. De avond is vrij toegankelijk van 19.30 en 21.30 uur. Voor meer info: lot@baalderborggroep.nl.

Lees ook

Danique Noordman speelt de komende drie jaar bij PEC Zwolle

DALFSEN – Voetbalster Danique Noordman (17) uit Dalfsen speelt de komende drie seizoenen voor PEC …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.