ziekenhuis hardenberg heeft werk genoeg zuur dat mensen naar buitenland worden gedirigeerd

  Bron: RTV Oost

  Vorige maand zijn er inwoners uit Hardenberg met een bus naar het Duitse Emlichheim gereisd. Zij zijn allemaal werkzoekenden naar een nieuwe baan in de zorg.

  Saxenburgh Groep is druk aan het adverteren in verschillende regionale kranten om hun openstaande vacatures zo snel mogelijk op te vullen. Door nieuwbouwplannen in het Vechtdal en Zuidoost-Drenthe hebben zij dringend nieuw personeel nodig. De zorgorganisatie zegt dat het steeds meer moeite kost om die vacatures in te vullen.

  Janssen las de berichten over het krappe werkaanbod in de regio dan ook ‘met grote verbazing’.

  “Niets is minder waar. Wij kunnen volop verpleegkundigen en verzorgenden gebruiken. Er zijn voldoende mogelijkheden, zeker ook voor mensen van buiten de regio. Zo kijken we of we voor partners ook werk kunnen vinden.”

  Janssen sprak deze week met wethouder René de Vent over het baanaanbod in de regio Hardenberg. Het plan is om in november gezamenlijk een actie te starten voor het werven van zorgmedewerkers.
  “We beiden iedereen volop kansen, van jongen schoolverlaters tot oudere herintreden”, zegt Janssen. “Zo hebben we al zo’n tachtig verzorgenden laten scholen bij het Alfa College.”

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.