Home / zaterdag is het weer tijd voor de triatlon in vroomshoop

zaterdag is het weer tijd voor de triatlon in vroomshoop

Foto’s Tom Olthof

Het aantal jeugddeelnemers is weer gegroeid. De organisatie is daar best trots op. Er wordt maar bij enkele triatlon wedstrijden ook echt voor de jeugd een wedstrijd aangeboden met de drie sport elementen: zwemmen, fietsen en hardlopen.
Om de jeugd vooraf goed te informeren werkt de organisatie van de triatlon nauw samen met Stef Lamberink van Samenwerkend Sportief Twenterand. Vele basisscholen in Twenterand zijn bezocht om uitleg te geven over de sport. Om in praktijk te ervaren hoe het is om een wissel-sport te beoefenen (en dus je krachten/energie) goed te leren verdelen, is eind mei een Triatlon Experience gehouden voor meer dan 400 basisschool leerlingen.

Natuurlijk staan ook de vaste onderdelen weer op de agenda: de kwart en de achtste afstand. Het bestuur is gedurende het afgelopen jaar achter de schermen druk geweest om alle voorbereidingen te treffen (van vergunning aanvraag tot coördinatie vrijwilligers).

Voor de tweede keer wordt de finale wedstrijd van de sprint 2e Divisie Noord gehouden in Vroomshoop. Na de primeur vorig jaar ontving het bestuur goede reacties van de NTB jury, zodat het kan worden herhaald. Deze deelnemers zullen in de eerste series (vanaf 11.30 uur) starten. Daar wordt steeds in teams van 4 personen deelgenomen, alle 4 doen ze alle onderdelen samen; deze sporters zullen dus steeds in groepjes over het parcours gaan, een mooi gezicht en een harde strijd tussen de teams.

De serie indeling is als volgt:

11:30 1e serie Schuiteman 2eDivisie sprint heren
12:20 2e serie Schuiteman 2eDivisie sprint dames
13:30 3e serie De Haere kwart individueel en teams
14:15 4e serie Hein Heun kwart individueel
15:15 5e serie De Haere achtste individueel Twenterand
15:40 6e serie Partycentrum De Zandstuve achtste individueel en teams
16:05 7e serie Step One achtste individueel
16:30 8e serie Colpro achtste individueel
17:30 9e serie Rabobank jeugd teams
17:40 10e serie Rabobank jeugd individueel
17:50 11e serie Samenwerkend Sportief Twenterand jeugd individueel

Momenteel wordt in Vroomshoop en omstreken steeds meer zichtbaar dat de triatlon er aan komt: publicatieborden langs de weg, trainende dorpsgenoten en niet te vergeten de opbouw door vele vrijwilligers. Om te zorgen dat zaterdag alle activiteiten op een veilig parcours kunnen plaatsvinden, zullen gedurende de week hier en daar al delen van afzettingen zichtbaar worden.

Weer vele sponsoren ondersteunen het evenement, zowel financieel als in natura.
Zonder die ondersteuning zou het onmogelijk zijn om alles te regelen
Ook de vrijwilligers staan weer klaar om de handen uit de mouwen te steken; er wordt door circa 150 mensen belangeloos meegewerkt zowel door het jaar heen als op diverse posten langs het parcours(zoals bij fietsparcours, loopparcours, bij het zwembad, bij de ontvangst en als fotograaf of cateraar voor de eigen vrijwilligersgroep).De organisatie is heel blij met deze trouwe groep mensen! Als bedankje is er dit jaar een feestelijke informatie avond georganiseerd als waardering voor de inzet van vrijwilligers.

Ook is de triatlon organisatie zich terdege bewust dat er ieder jaar weer om een gunst gevraagd wordt bij alle mensen en bedrijven langs het parcours. Het is een dag dat je als bewoner niet zo maar weg kan en als bedrijf wellicht in de planning rekening moet houden met een lastige aanvoer van producten of ontvangst van klanten. De aanwonenden zijn middels een brief al in een vroeg stadium op de hoogte gebracht van de datum van het evenement en de benodigde wegafzettingen. Deze informatie is ook nog beschikbaar via de website van de triatlon.
Het wordt erg gewaardeerd dat er nu al voor de negende keer een groots evenement mogelijk is waar ook door de sporters met waardering over gesproken wordt. De medewerking van de aanwonenden speelt daarbij een grote rol.

Er zullen veel mensen van buiten de gemeente in ons dorp vertoeven. De bezoekers worden om te parkeren verwezen naar een weiland aan de Flierdijk in de buurt van sportpark De Bosrand. Van daaruit is bewegwijzering via het bos naar de inschrijving op het terrein van de ijsclub.
Voor het publiek is NIET de vertrouwde ingang bij het zwembad bereikbaar, dat is die dag gereserveerd voor de sporters die daar fietsend en lopend heen en weer gaan.
Publiek dat naar het zwembad wil, kan vóór het zwembadterrein bij de witte slagboom via het bospad naar de ijsclub of nà het zwembad oversteken om via de zonneweide het zwembadterrein op te gaan. In het deelnemersboekje dat tijdens de wedstrijd wordt uitgedeeld en bij aanwonenden wordt langsgebracht staat een gedetailleerde plattegrond met mogelijke routes en oversteekplaatsen.

Het bestuur hoopt dat het weer een gezellige, sportieve dag zal worden en zal er al het mogelijke aan doen om alle activiteiten zo optimaal mogelijk te laten verlopen.

Komt u zaterdag ook meegenieten van het evenement?

Voor meer informatie over het evenement kunt u kijken op onze website www.dehaeretriatlonvroomshoop.nl

Lees ook

Ook in Dalfsen waren de winkeliers de lockdown beu

DALFSEN – “Ondanks dat er al iets was uitgelekt, heb ik met enige spanning en …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.