voorbeschouwing marienberg svvn nijverdal

  Via promotie/degradatiewedstrijden moesten de Nijverdallers verplicht in de herkansing.
  Nu zat het elftal van Bartje E. wel op het juiste vinkentouw, het weefde zich op het groene veld een ongeluk, het ei werd eindelijk gelegd in mei en daar spinde men in Nijverdal voldoende garen bij.
  Ondanks een teleurstellend seizoen wist SVVN toch haar vege lijf te redden in de 3e klasse D.
  Volharding deed zijn naam weer eens eer aan maar vraag niet hoe…..?
  ‘Doelen omhoog na laatste wedstrijd’, viel ergens te lezen op de groenwitte site.
  Mariënberg is gewaarschuwd. SVVN zal afreizen naar het Westerpark om het doel te vinden nadat
  ze de laatste oefen/bekerwedstrijd met 4-0 verloren van VV Hellendoorn.
  Van Marle (MVV’69) werd wel gewonnen in de beker met 4-2 en Banthum hielden ze ‘knap’ op
  een 2-2 gelijkspel.
  De seizoensouverture! Het voelt altijd als voor het eerst de koeien de wei in mogen.

  Huppelend, dartelend, gekke sprongen maken. Lang genoeg binnen gezeten, lang genoeg oefenpotjes gespeeld, lang genoeg gezweet op het trainingsveld. De koe mag gemolken worden!
  De start van een nieuw seizoen is net als happen in Nieuwe Haring, het eerste sneeuwklokje wat uit de vruchtbare grond schiet (hoop), het eten van nieuwe aardappelen in spekvet met grove mosterd, de eerste pepernoten of de opening van de eerste skipiste hoog in de Alpen.
  Kortom, It Giet Oan……Nieuwe ronde, nieuwe kansen. Een dikke streep is allang gezet onder het vorige seizoen. De 34-jarige oefenmeester Niels van ’t Hoog uit Wierden, samen met zijn assistent Theo de Lange, heeft al een mooie proeve van bekwaamheid laten zien rondom Mariënberg en omstreken. De roodzwarte burger is hoopvol gestemd. De voorbereiding ging soepel, de stuurlui aan die bekende wal zien een elftal wat er weer zin aan heeft. Wat weer hunkert naar nieuwe successen….Wij zijn door in de beker. Je koopt er bij Sietse Telman geen brood voor maar toch….Vooral het laatste bekerduel tegen Juliana’32 (2-1 winst) viel bij de supporters in goede aarde.
  Ga er maar aan staan. Van ’t Hoog kreeg een zware erfenis mee van een enigszins mislukt seizoen.
  Waar SVVN op de 12e plek eindigde wisten wij maar net de voetjes droog te houden en sloten wij af als nummer negen. Geen kus van de juf, net over met amper een mager zesje en veel afkeurend gemor binnen en buiten de lijnen. Maar de lijntjes zijn weer hagelwit en onze jongens kleuren weer netjes roodzwart binnen de keurig getrokken strepen.

  Niels bracht binnen enkele weken nieuw elan terug, vooral duidelijkheid en spelvreugde op het Westerpark. De regen is vertrokken en heeft plaats gemaakt voor de warme zon.
  De geur van vers gemaaid gras maakt dat alle neuzen weer de kant opstaan die victorie moet gaan brengen. Niels van ’t Hoog heeft, naar het zich laat aanzien, een bijna voltallige fitte selectie tot zijn beschikking. Alleen Ruud Woelderink zit nog in de lappenmand. Met de Assen door de Plassen maar elk nadeel heeft zijn voordeel. Ruud houdt u zaterdag op de hoogte via het live twitter account van Mariënberg. Wat hij appt zal ik in het verre Callantsoog tot twitterbericht promoveren.
  Dus don’t shoot the messenger komende zaterdag. Niels zag zes basisspelers vertrekken maar de overgekomen A-junioren poetsen die aderlatingen in de voorbereiding reeds weg.
  Wat goed is komt gewoon snel, want ‘If you are good enough, you are old enough’…duzz!
  Benieuwd met welke elf Niels start, kieken of het traditionele bierviltje klopt.
  Natuurlijk gok ik op een ouderwetse 3-1 zege, al gun ik Jelle Brinks wel een ‘Clean’ shirt.
  Veule wille heren, Maak Joe Woar dit seizoen. We mogen weer….Jaaaaaaaaaaaaaaaaah!

  (AD)

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.